Sporcu nasıl beslenmeli?

Fotoğraf temsilidir

Her spor, sporcunun bedenine özel talepler getirir ve ralli, bir istisna değil. Sürücüler, güç yönlendirmesi başarısız olsa bile, aracı kullanmak için güçlü kalmalı. Aynı zamanda yalın ve hafif olmaları gerekir, çünkü aracın içindeki ekibin ağırlığı hayati önem taşır ve elbette tüm yıl boyunca sürekli olarak eğitim ve rekabet edebilmek için sağlıklı kalmaları gerekiyor. Peki beslenme bu hedeflere ulaşmanıza nasıl yardımcı olur? Skoda motorsport konu ile ilgili bir makale yayınladı..

Dayanıklılık için protein Her şeyden önce, vücudunuzun kas kütlesini korumak için proteine ​​ihtiyacı var. Kaliteli proteini emmek kolaydır ve amino asitlerin doğru oranını, kasların yapı taşlarını içerir. Et, balık, deniz ürünleri ve yumurta çeşitlerinin hepsi büyük protein kaynakları.

Keskin bir zihin için karbonhidrat ve yağlar İkincisi, vücudunuzun beyni ve kasları besleyen karbonhidratlara ve yağlara ihtiyacı var. Enerji ve konsantrasyondaki dalgalanmaları önlemek için patates, pirinç, yulaf veya tam tahıllı ekmek gibi yavaş yanan karbonhidratları tercih etmelisiniz. Sağlıklı yağlar iyi bir yavaş salınan enerji kaynağı ve ayrıca sinir sisteminizin iyi çalışmasına yardımcı olur. Sağlıklı yağlara iyi örnekler avokado, yumurta, fındık, tohum, zeytinyağı veya tereyağı olabilir.

Ağırlığı korumak için; İdeal yarış ağırlığınızı korumak için enerji ihtiyaçlarınızı karşılayacak kadar yemek yemelisiniz. Aşırı yemekten kaçınmak için, kalorileri sayabilir ve her türlü yiyeceği ölçebilir ya da hangi yiyeceklerin açlık keselerini körfezde tutacağını öğrenebilir ve ardından her öğünde yer almayı unutmayın. Çalışmalar, lif, protein ve su dolu yiyeceklerin sizi doyurmak için en iyi olduğunu göstermekte. Bu yüzden, seçtiğiniz proteini bazı sebzeler, meyveler, kepekli tahıllar veya baklagiller ekleyin ve siz ayarlayın.

Sağlıklı kalmak için sebzeler Son olarak, sağlıklı kalmak ve antrenmandan iyi kurtulmak istiyorsanız vitaminleri, mineralleri, antioksidanları ve diğer besin maddelerini unutamayacaksınız. Meyveler ve sebzeler, bu önemli mikro besinlerin geniş bir yelpazesinin en iyi kaynakları arasında, ancak neredeyse tüm sağlıklı gıdalar yardımcı olur.

Abur cubur ve soda yok Kesinlikle yardım etmeyecek bir şey abur cubur. Soda, çikolata, kek, dondurma veya kurabiyeler gibi şeyler sadece size yardımcı olur – yağsız ve hafif kalmanız gerekmiyorsa bu hiç bir işe yaramaz. Aynı zamanda protein, vitaminler ve mineraller gibi yararlı besin maddeleri açısından da çok az içerirler, bu yüzden ya sağlıklı ya da güçlü kalmanıza yardımcı olmazlar. Şimdi hepsini bir araya getirelim ve rally pilotunun ideal yemek listesinin neye benzediğini görün.

Kahvaltı Anahtar, günün ilk öğünde vücudunuza iyi bir protein yardımını vermek. Yumurtalar hile yapacak. Yulaf şeklinde yavaş yavaş bir miktar enerji, çileklerden bazı vitaminler ve antioksidanlar ve fındıktan magnezyum ve potasyum gibi mineraller ekleyin ve güne başlamak için mükemmel bir öğün var. > İki yumurta omlet, fındık ve çilek ile yulaf lapası bir kase

Öğle yemeği Öğle yemeğinizi hafif ama besleyici tutun. Bir parça tavuk size protein sağlar, pirinç enerji için yavaş karbonhidrat verir ve bazı sebzeler lif ve bol miktarda vitamin ekler. Öğleden sonra eğitim seansı için gereken her şey bu. > Brokoli ve mantarlı pilavlı tavuk karıştırın

Abur cubur Aperatifler her zaman isteğe bağlı. Kekleri ve şekerlemeyi olabildiğince uzak tutun. Yoğurt, protein, kalsiyum ve yağda çözünen vitaminler sağladığından iyi bir seçim – biraz enerji takviyesi ve C vitamini için bir muz veya elma ile eşleştirin. > Bir parça meyve ile yoğurt

Akşam yemeği Protein, sağlıklı yağlar ve bol miktarda sebzeler, vücudunuzun aktif bir günden sonra iyileşmek için gerekli tüm malzemelere sahip olmasını sağlayın. > Büyük bir salata (ıspanak, avokado, biber, domates, zeytin) ile Fırında somon

Kaynak – Skoda Motorsport | 28 Ağustos 2018 : 22.11

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top