Mustang GT4’e geri dönüyor

İki kez GT4 şampiyonu Eric De Doncker, 14-16 Eylül’de Nürburgring’deki final yarışı ile GT4 Avrupa Serisi turuna geri dönüyor. 2007 ve 2008 yıllarında GT4 Avrupa Kupası’nı kazanan Belçikalı sürücü, Almanya’da bir Ford Mustang GT4 ile yarışacak. De Doncker, 2007 yılında Motorsport 98 takımı Ford Mustang FR500C GT4 ile ikinci sezonuna girdiği GT4 Avrupa Kupası’nı kazandı ve 10 yıl sonra 56 yaşında Mustang’ın şu anki iterasyonu ile geri döndü.

Eric De Doncker, “6 saatlik Spa toplantısında, Multimatic’in patronu Larry Holt’la sohbet etme fırsatım oldu. M-Sport tarafından hazırlanan Mustang’ın GT4 versiyonu hakkında konuştuk. Modele biraz görünürlük katmak amacıyla, GT4 Avrupa Serisine Motorsport ile katılma fikri ortaya atıldı. Bir otomobilin, motorun ve çeşitli parçaların tedariği için anlaşma onaylandı. Böylece Mustang, GT4’deki rekabet içinde yer alabildi. Otomobil birkaç gün önce Zolder devresinde hızlı bir test sürüşünden sonra, Motorsport 98, ana firmanın doğrudan desteğine dayanan anlaşmayı deklare etti” dedi.

Eric De Doncker, “Bu aracı açıkça göstermek, potansiyelini ortaya çıkarmak; son derece rekabetçi ve daha genç aslanları içeren bu şampiyonluğun nasıl geliştiğini anlatmak için ben, Am kategorisinde solo olarak süreceğim. Azami bir sürüş miktarını kapsayan bir durum. Bu hafta sonundan sonra, bir mühendisin varlığına da güvenmemize izin verecek olan, sonrasında bir Avrupa yarışına karar vereceğiz. Bu araçla, tam ölçekli bir test seansı yapabilmemiz ve makul bir şekilde harika hatıraları geri getirmemiz gerekiyor. Mustang’ın oldukça rekabetçi olduğunu görebiliyor ve çok mutlu oluyorum” diye konuştu. | 25 Ağustos 2018 : 12.40

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top