Toyota için süper Cumartesi!

Tanak Finlandiya’da son güne de lider giriyor

Toyota Yaris WRC, 8 etabı kazandığında cumartesi günü olağan üstü bir performans göstererek Finlandiya Rallisi’ni domine etti. Ott Tänak, lider olarak farkını 39 saniyeye çıkardı. Takım arkadaşı Jari-Matti Latvala, podyumdaki 3’ncülüğünü, takımın üçüncü pilotu Esapekka Lappi de ilk 8 arasındaki yerini korudular. Öğleden sonra, üç Toyota sürücüsü birbirini izleyen üç etapta en hızlı zamanları yaptılar ve takımın gücünü gösterdiler.

Tanak, dün (cumartesi) sabah ayağındaki dört etabı kazandı ve rallideki liderliğini 5,8 saniye farktan 23.7 saniyeye çıkardı. Öğleden sonra ise daha temkinli bir tempo benimsemesine rağmen, en yakın rakibinin yarım dakikadan fazla farkla rallinin son günü olan Pazar (bugün) dört etaba yöneldi. Latvala cumartesi günü boyunca tutarlı bir performans sergiledi. Öğleden sonra Tanak ile bir etap best’ini paylaştı ve ikinci sıradaki rakibi ile olan farkını 5.4 saniyeye kadar indirdi.

Toyota Gazooo takım direktörü Tommi Mäkinen, “Bugün kesinlikle çok parlaktı” dedi ve ekledi; “Her üç sürücümüz ve otomobilimizden gelen performans inanılmazdı. Ott’nun liderliği çok kolay görünüyor, ama tabii ki değil! Özellikle sabahki hızı inanılmazdı ve her şey kontrolünde gibi görünüyordu. Jari-Matti ve Esapekka daha iyi ve daha iyiye gidiyorlardı ve öğleden sonraları çok zorladılar. Yarın (Pazar) ilginç bir gün olacak, özellikle de Jari-Matti için 2’nci ile arasındaki küçük fark nedeniyle.”

Finlandiya’da son güne (bugün) lider başlayacak olan Estonyalı rallici Ott Tanak; “Genel olarak, iyi bir gündü. Sabahları iyi bir ritim içindeydik ve yoldaki konumumuz dünden çok daha iyiydi, bu yüzden zor da olsa farkı arttırmayı başardık. Öğleden sonra çok daha tedbirliydik, çünkü yollar oldukça zordu ve zaten iyi bir farka sahiptik. Bu şekilde sürmek çok keyifli değil, ama yine de liderliğimizi korumayı başardık, bu yüzden şikayet edemem. Son gün (pazar) pürüzsüz ve hızlı etaplar olacak ve sabırsızlıkla bekliyorum” diye konuştu.

Jari-Matti Latvala ise gün sonunda yaptığı açıklamada, “gerçekten keyifli geçti. Sabah bölümünde biraz hız kaybı vardı ama gün ortası serviste araca bazı değişiklikler yaptık ve daha iyi bir netice aldık ve daha fazla zorlamaya başladım. Bu benim lastiklerimin çok fazla aşındığını gösteriyor, ama hala ne kadar hızlı olduğumuz şaşırtıcıydı. Tabii ki, Pazar günü atağa devem etmeli ve ikinci sırayı almaya çalışmalıyız. Elbette risk olacak ama riskler kontrol altına alınmalı ve bu önemli” diye konuştu. | Toyota Gazoo Media
29 Temmuz 2018 : 08.08

1 Ott Tänak/Martin Järveoja (Toyota Yaris WRC) 2h13m18.2s
2 Mads Ostberg/Torstein Eriksen (Citroen C3 WRC) +39.0s
3 Jari-Matti Latvala/Miikka Anttila (Toyota Yaris WRC) +44.4s
4 Esapekka Lappi/Janne Ferm (Toyota Yaris WRC) +1m20.6s
5 Hayden Paddon/Seb Marshall (Hyundai i20 Coupe WRC) +1m29.6s
6 Teemu Suninen/Mikko Markkula (Ford Fiesta WRC) +1m45.1s
7 Sebastien Ogier/Julien Ingrassia (Ford Fiesta WRC) +2m07.6s
7 Elfyn Evans/Daniel Barritt (Ford Fiesta WRC) +2m17.9s
9 Craig Breen/Scott Martin (Citroen C3 WRC) +2m56.4s
10 Thierry Neuville/Nicolas Gilsoul (Hyundai i20 Coupe WRC) +3m34.5s

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top