i30 N, Engster ile Alman TCR’da piste çıkıyor

Markus Schrick (solda) ve Franz Engstler (üstte)

Hyundai i30, Almanya’da piyasaya çıkardığı ilk N TCR. Hyundai Motor Almanya 5 Ağustos’ta Nürburgring’de sezonun dördüncü ayağından itibaren popüler turing otomobil serisinde iki araç kullanımında Engstler takımı tarafından temsil edilecek ve iki Hyundai i30 N TCR, Almanya TCR kupasının bu sezon kalan dört yarışında ve 2019’de yarışacak. Hyundai Almanya, TCR Almanya kupasında geçtiğimiz yıllarda VLN’deki programlarını ve sıradaki Nürburgring Nordschleife’deki 24 saatlik yarışta yer alacaklarını açıkladı. Markanın performans ve ürünlerin güvenilirliğini kanıtladıklarını söyleyen Hyundai Motor Almanya’nın Genel Müdürü Markus Schrick, “Hyundai i30 N ile, programda duygusal olarak müşterilere hitap eden yüksek performanslı bir aracımız var. Motor sporlarında edindiğimiz bilgi ve tecrübeler sayesinde, araba sürmeyi sevdiğiniz araçları ve yarış pistinden eğlenceyi günlük yaşantınıza dönüştüreceğiz” dedi.

Hyundai Engstler takımı, son derece rekabetçi olan turing otomobiller kupasının dördüncü ayağında 8 üreticiden yaklaşık 30 otomobil arasında 2 de Hyundai i30 N TCR ile yer alacak. Marka, müşteri sadakatini hedefleyen Almanya genelindeki yarışları kullanırken, Fanlar ve i30 N sahiplerinin bir koalisyonu N serisi için özel etkinlikler ile yarış hafta sonları ve yıllık motor sporları boyunca sıkı bir iletişim kırmak hedefleniyor. Hyundai i30 N TCR, Alzenau’da Hyundai Motorsport tarafından geliştirilen ilk touring otomobil, Hyundai i30’un en sportif versiyonu, 275 beygir gücüne sahip Hot Hatch Hyundai i30 N’ye dayanıyor. Yarış versiyonu, Nürburgring Nordschleife’de sayısız turlar da dahil olmak üzere kapsamlı bir test programına tabi tutulan seri modelden yararlanıyor.

TCR yönetmeliklerine göre, i30 N TCR, Hyundai ürün ailesinden yaklaşık 330 beygir gücündeki iki litrelik turboşarjlı bir motorla çalışıyor. TCR projesinin geliştirme aşaması, 2016 yılının nisan ayında, Nisan 2017’de test edildi. İlk yarışları yılın ikinci yarısında başladı. Bu sezon, Hyundai TCR’a dahil oldu. I30 N TCR, yeni WTCR-FIA WTCR’da ilk 18 yarıştan 9’unu ve TCR Avrupa ve ulusal serideki yarışları kazandı. Bu yılki Nürburgring’deki 24 saatlik yarışında Hyundai i30 N TCR, efsanevi Nürburgring’de en iyi tur zamanını elde etti. Şimdi, bu başarıların TCR Almanya Kupası’nda da sürdürülmesi hedefleniyor. İki i30 N TCR, Hyundai Engstler takımı tarafından eski DTM sürücüsü Franz Engstler’in garajında hazırlandı. Allgäu’daki Wiggensbach ekibi 1996 yılında kuruldu ve çok sayıda şampiyonluk ve zafer kazandı.

En büyük başarıları arasında ADAC GT Masters başlığı, iki kez kar Car Championship (WTCC) ve TCR Asya Serisi 2017th dahil Asya’da sayısız turing şampiyonluğu, FIA Dünya turing özel sürücüler sıralamaları. Franz Engstler “Bu başarılı ve dinamik markayı ADAC TCR Almanya’sında temsil etmekten gurur duyuyoruz. Tüm takım yeni meydan okuma ve büyük işbirliği hakkında son derece heyecanlı. Takım sahibi olarak, sadece şirketime ve ekibimize olan güven için teşekkür edebilirim” dedi ve şunları ekliyor: “ACAC TCR Almanya’nın bir organizatörü olarak, dizimizdeki Hyundai gibi başarılı ve aktif bir markayı temsil etmekten dolayı gurur duyuyorum. Hyundai ile birlikte 8’nci üreticiye sahibiz ve bu da yarış serimizin ne kadar çekici ve profesyonel olduğunu doğruluyor. Hyundai Engstler takımının serinin imajını ve farkındalığını arttırmak için çok şey yapacağına inanıyorum.” | 21 Temmuz 2018 : 12.12

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top