Finlandiya’da ilk günün lideri Tanak

Dünya Ralli Şampiyonası’nın 8’nci yarışı olan Finlandiya (1000 Göler), bu akşami Jyväskylä’daki seramonik start ve ardından merkeze yakın kısa Harju özel etabı ile başladı. Geçen yılki hemen hemen aynı formatın kullanıldığı rallide asfalt ve toprak karışımı parkur geleneksel şekilde hızlı ve zorlu etaplar içeriyor. Estonya’lı rallici Ott Tanak, Toyota Yaris ile ilk günün karışık yüzeyli tek ve kısa özel etabı olan Harju’da şampiyona lideri Thierry Neuville’ye 7 salise farkla en hızlı zamanı yaparken, son şampiyonu Sebastien Ogier ise ilk etabı 3’ncü sırada noktaladı.

Ott Tänak, bu hafta sonu Finlandiya’da en büyük rakibinin Toyota Gazoo Racing takım arkadaşları ve 2017’de kazanan Fin kahramanları Esapekka Lappi ve üç kez ralliyi kazanan Jari-Matti Latvala olacağının farkında. Estonyalı, “evlerinde bu etaplarda nasıl gideceklerini çok iyi biliyorlar, bu yüzden benim için büyük bir meydan okuma olacak. Yine de şikayet edemem, bu sene aynı imkanlara sahibim, ama daha hızlı olmalıyım. Her şey bana bağlı” dedi.

Neuville, Hyundai i20’si ile kısa bir yağmur serpintisinden sonra hızlı bir şekilde kuruyan etapta risk almazken, Ogier’in Fiesta’sı, finişe yakın bir noktada bir lastik bariyerine dokundu. Andreas Mikkelsen, bir başka i20’de Ogier’in arkasında bir salise farkla yer aldı. Citroën’ü ile Craig Breen 6’ncı zamanı yaptı. Ralli yarın (Cuma) Jyväskylä’nın etrafında iki hızlı, zıplamalı toprak etaplarla devam edecek. Yarın 126.37km katedilecek olan ralli, Pazar günü sona erecek.
26 Temmuz 2018 : 22.48

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top