Finlandiya için Estonya’dalar

Takvimdeki yaz arasından faydalanan Citroën WRT Craig Breen ile Estonya Rallisi’ne katılıyor. Finlandiya’nın hızlı etaplarına benzer karakterde etapları olan Estonya Rallisi, Finlandiya için iyi bir hazırlık fırsatı olacak. WRC’de yapılan son ralli olan İtalya’da ortalama 115 km/s’lik bir hıza ulaşılırken, 26-29 Temmuz’daki Finlandiya’da 130 kph’ye yakın olan süratler için hazırlık ve düzlüklerde büyük zıplamalara uygun antrenman yapılacak.

Citroën WRT, Jyväskylä yakınlarında Temmuz ayı sonlarındaki Finlandiya’da bilinen zorluklarına karşı ince ayarlar için Estonya’ya Craig Breen’le katılmaya karar verdi. Süratli etaplarıyla tanınan Estonya’da C3 WRC’deki yüksek hızlara alışkanlık kazanılırken süratli düzlüklere alışmak ve bu tür bir ralli için inanılmaz derecede hassas bir sürüş yapma olanağı bulacaklar. Breen, ilk WRC podyumuna 2016’da burada çıkmıştı. Estonya Citroën’e eksik bilgileri tamamlamak için ek geri bildirim fırsatı sağladı. Ülkenin güney doğusundaki Tartu’ya yakın bir parkurda yapılan ralli, Finlandiya için iyi bir prova olacak.

Citroën Yarış Takım Direktörü Pierre Budar, “Bu yarışa katılmamızın amacı, Craig’in Finlandiya’dan önce mümkün olduğunca en iyi şekilde forma girmesine yardımcı olmak. Teknik açıdan da yararlı olacağı ve normal yarış öncesi testleri de ekleyeceğimiz için daha farklı bir alternatif  kullanmamızı sağlayacak. Benzer ve uygun koşullarında yarış yaptığınızda, edineceğiniz notlar ile testte yaptığınızdan daha fazla bilgi edinirsiniz ve pilotlar da yolları çok hızlı bir şekilde öğrenir” derken, Craig Breen de şunları söyledi; “etaplar biraz değişmiş gibi görünse de, mükemmel bir hazırlıktı yüksek hızlarda araba kullanmaya alışmamda yardımcı olacak.” | 9 Temmuz 2018 : 21.40

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top