ERC Roma’yı yakacak!

Gryzain, Roma’yı kazanmak konusunda iddialı

Avrupa Ralli Şampiyonası, bu hafta sonu (20-22 Temmuz) tamamı asfalt etapları ile Roma Capitale Rallisi’nde koşulacak. Kayıt listesindeki 71 sürücünün 32’si R5 otomobilleri ile yarışırken, ERC, Gençler, 27 ve 28 Yaşaltı Şampiyonaları’nda rekabet Roma’yı yakacak! Roma’da bir de Türk pilotu, Orhan Avcıoğlu, Tok Sport’un Fabia R5’i ile yarışacak.

Fabia R5 ile yarışacak olan Rus rallici Gryazin, yarış öncesi Eurosport mikrofonlarına, “Rally di Roma Capitale’de yarışacağım için kendimi çok iyi hissediyorum, savaşa hazırız ve bekliyoruz. Hedef, ERC Junior U28 sınıfını kazanmak. Biz iyi bir hız gösterdik ama Lukyanuk’u yenmek için henüz hazır değiliz. U28’de herkes çok hızlı olacak, en iyi rakiplerin kim olacağını tam olarak bilmiyorum ama İtalyanların çok ama çok hızlı olmasını umuyorum. Onlarla rekabet etmek istiyoruz ve neyse ki bazı etaplar bize yardımcı olacak, çünkü geçen yılki etaplar ile aynı olacak. Geçtiğimiz hafta sonu benzer bir rallide podyuma çıktık, ancak Roma için de mükemmel olanı bulmayı umuyoruz” dedi.

Benzer bir R5 ile yarışacak olan İngiliz rallici Chris Ingram da, Eurosport mikrofonların ı şunları söyledi;  “Yunanistan ve Kıbrıs’ta hayal kırıklığına uğradım ama bu yıl R5 otomobildeki öğrenme yılım. Rakiplerimle karşılaştırırsak, daha fazla ralli ve km yaptılar. ERC Junior U28 Şampiyonası’nı kazanmak için Gryazin ile büyük bir mücadele edeceğiz. Önümüzdeki birkaç ay içinde biraz daha oturabilirsem faydalı olacak. Rally Casentino’yu bir ısınma rallisi olarak yaptık ve ilk gün çok paslıydık, ancak son etaplarda iyi bir işaret olan hiçbir riske girmemekle birlikte tekrar iyi bir ritm buldum. Etaplar İtalya’da mega ve ERC Junior U28’da Lukyanuk ve bir grup yerel ekibin önde olacağını düşünüyorum. U28’deki bir podyum, Roma Capitale’ni için mantıklı bir hedef olacak ama nasıl gideceğimizi göreceğiz.” | ERC Media Ofisi| 17 Temmuz 2018 : 12.07

..

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top