Basso, Roma’da yarışacak!

Zelindo Melegari, Rally di Roma Capitale için kaydını geri çekerek eski ERC şampiyonu İtalyan rallici Giandomenico Basso’nun Roma’da yarışmasının önünü açtı. 2006 ve 2009 yıllarında Avrupa şampiyonu olan Basso, Melegari’nin Movisport şirketinin kadrosundaydı ancak İtalya şampiyonasına puan veren tüm asfalt ERC yarışlarına katılmak için gerekli bütçeye sahip değildi. Melegari’nin ERC2’deki kendi planlarını iptal etme kararı alması, aynı zamanda İtalya şampiyonu olan Basso’nun Skoda Fabia R5ile Moira Lucca’nın kopilotluğunda ile rekabet etmesi için gerekli finansmanın bulunduğu anlamına geliyor..

Melegari

2017 sezonunda ERC2’de yarışan Melegari, “sezonun ilk dört rallisine katıldıktan sonra ERC’de devam etmemek aldığım zor bir karar oldu” dedi ve ekledi; “öncelikle Movisport’un çıkarlarını düşündüm. Basso’nun sadece bu ralliye katılması değil, aynı zamanda kazanması için de en iyi şansını vermek adına kenara çekilmem gerekiyordu. Bu, hem Movisport, hem de Basso için en iyi karardı. Kararımı destekledikleri için Team Metior ve Moira Lucca’ya teşekkür ederim. Bir önceki Avrupa şampiyonunun ERC meydanında olacağı için de gerçekten mutluyum. ”

Basso’nun, 2015’te ikinci ve 2016’da üçüncü olduğu Rally di Roma Capitale’de güçlü bir geçmişi var. Basso, “Movisport’a, Team Metior’a ve yeni kopilotum Moira’ya bu fırsatı verdikleri için çok müteşekkirim. Eski bir Avrupa şampiyonu olarak, çok prestijli ve zorlu bir ralli ile tekrar ERC’de yarışmaktan dolayı da gerçekten çok mutluyum. Rekabetin güçlü olacağını biliyorum ama umarım başarıya ulaşma konusundaki tecrübe ve kararlılık, zafer için savaşma şansı verir” diye konuştu.

Bu arada Melegari, 2018 kampanyasının bitiminden önce planlanan iki yarış ile bu sezonun sonunda ERC2’ye geri dönme niyetini açıkladı. Rally di Roma Capitale, 2018 ERC sezonunun 5’nci ayağı  ve Castel Sant’Angelo’da muhteşem bir start ​​ile başlayacak. Şehir turu ve ardından EUR bölgesinde özel bir etap ile ralli, toplamda 206 kilometrelik bir parkurda 15 asfalt etaba sahip. 22 Temmuz Pazar akşamı, merkezi Roma’nın batısındaki Ostia’da denize sıfır bir özel etapla tamamlanacak.

ERC Media, 9 Temmuz 2018 :13.40

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top