Platinum İstanbul Park’ı parlatacak!

Sinan Çiftçi, Intercity Platinum Kupası lideri..

Ramazan bayramı ardından bayram haftası nedeniyle yarışsız geçen haftanın ardından otomobil sporlarında yeniden tempo yükselecek. 23-24 Haziran hafta sonu dört farklı şehirde dört farklı disiplinde yarış yapılacak. Eskişehir kulübünün tırmanma yarışı Ayfon’da,, karting yarışı ise Körfez pistinde yapılırken, İntercity Istanbul Park’ta da IPSK kupalarının üçüncü hafta yarışlarının heyecanı tavan yapacak. Intercity Silver Cup (Clio) ve Intercity Gold Cup’ın (Megane) yanı sıra pistlerimizdeki en son ve en rekabetçi özel kupa yarışı olan Intercity Platinum (Caterham) Cup’ta da 5 ve 6’ncı ayak yarışlarının heyecanı şimdiden herkesi sarmış durumda.

Emir Ay (solda) 2’nci durumda

Son spec Caterham Super 7’lerle ilk iki yarış haftası toplam 4 yarışta kıyasıya rekabet sergileyen 14 pilotun podyum ve orta sıralar için edindikleri puanlar, sezonun 5 ve 6’ncı yarışlarının da öncekileri aratmayacağının bir göstergesi. Kupada son iki yarışın galibi Bursalı Kadir Akça’nın ilk iki yarıştan puansız çıkması kendisinin podyumdan geride bırakmış görünüyor olsa da, kartingten gelme genç sporcunun önümüzdeki hafta sonu yapılacak yarışlarda edineceği puanlarla klasmanda da hızla yükseleceği kesin. Intercity Platinum Cup’un zirvesi için İstanbullu Sinan Çiftçi ile Bursalı Emir Ay’ın yakın rekabetleri de nefes kesiyor. Sadece 8 puanla birbirlerinden ayrılan iki genç sporcunun sadece 5 puan ardında ise çok tecrübeli bir isim olan Ümit Ülkü’nün yer alması zirve ateşini daha da körüklüyor.

Ümit Ülkü zirvenin ensesinde..

Kariyerinde 10 Türkiye Şampiyonluğu bulunan İzmirli sporcunun genç rakiplerine karşı bir avantajı da önümüzdeki hafta sonu İstanbul Park’a elinin sıcaklığı ile çıkacak olması. Bu hafta sonu Avusturya’daki Porsche Super Sport Cup’ta sezonun ikinci hafta yarışlarında daha kalabalık ve tecrübeli rakiplere karşın zorlu sınav vermekte olan Ümit Ülkü, Ralli Dünyası Dergisi’nin önceki ayki sayısında yayınlanan röportajında ‘ezber bozan yarış’ olarak tanımladığı Intercity Platinum Cup’ta hem el sıcaklığını hem de tecrübesini İstanbul Park’ın sıcak asfaltına yansıtmaktan çekinmeyeceği kesin. 14 Pilotun 5-6’ncı yarışların klasmanında nasıl sıralanacağını kestirmek kolay değil, fakat kesin olan hafta sonu Intercity İstanbul Park’a gelecek olan yarış severler zorluğu kadar çok keyifli yarışlar bekliyor olacak.

Aydın Hoşgör, Ralli Ajansı, İstanbul, 17 Haziran 2018 : 15.17

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top