Platinum Cup’ta eğitim ve antrenman günü

Intercity Platinum Cup 3’ncü ayak yarışları öncesinde İstanbul Park’ta eğitim günü gerçekleştirildi. Dün ve bugün (18-19 Haziran) yapılan eğitim antrenmanlarında Türk sporculara dört yabancı eğitmen iki gün boyunca teorik eğitimler verdi, ardından da yine yabancı eğitmenlerin gözetiminde pistte pratik uygulamalar gerçekleştirildi. Eğitim antrenmanlarında FIA World Touring Car Championship Yokohama Independents Trophy’de 2008 ve 2010’da iki kez dünya şampiyonu olan İspanyol Sergio Hernandez ile Formula Ford Portekiz ve Formula Super Toyota ispanya’da dereceler alarak ülkesinde Caterham Cup serisinde 4 kez şampiyonluk kazanan Ricardo Megre ve de Porsche Sport Cup’ın şef mekanikeri Paul Robinson gün boyunca aktif görev aldılar.

Aynı gün içerisinde 6’dan fazla sporcuya eğitim verilememesi nedeniyle iki güne bölünen eğitim antrenmanlarının bugünkü ikinci gününe katılan Platinum Cup sporcularının arasında kariyerinde 10 Türkiye Şampiyonluğu bulunan İzmirli tecrübeli sporcu Ümit Ülkü ve 2018 Intercity Platinum Cup’ta ilk iki ayak (dört yarış) sonunda lider durumda bulunan İstanbullu genç sporculardan Sinan Çiftçi de vardı. Intercity Platinum Cup eğitim gününde ayrıca Bahattin Ayan, Selman Ulusoy, Saltuk Orkun Eribol ve Soner Kara da yer aldılar. Kuru, güneşli ve rüzgarsız hava koşullarında gerçekleştirilen eğitim günü sabah 9’da başladı ve 1 saatlik yemek molasından sonra öğleden sonra da devam ederek, 17.30’da pistte toplu turu ile tamamlandı. Gün boyunca zaman ve tur sınırı olmaksızın gerçekleştirilen eğitimlerde lastikleri dayanmayan sporcular yeni sıfır lastik taktırarak antrenmanlarını sürdürdüler.

Günün en etkili eğitim çalışmasını kupanın lideri Sinan Çiftçi gerçekleştirdi. Eğitmenlerden özellikle frenaj konusunda ciddi bilgiler aldıklarını düşünen başarılı sporcu, gün boyunca katılımcılar arasında en hızlı tur zamanını da rakiplerine kaptırmadı. Sinan Çiftçi, aynı zamanda 101 tur ile eğitim gününde toplamda en fazla tur atan sporcu oldu. Geçtiğimiz hafta sonu Avusturya’daki Porsche Sport Cup 2’nci yarış haftasında hem sprint hem de endurance yarışlarına katılan ve sprintte 4, endurance’da ise 5’nci olan İzmirli şampiyon pist sporcusu Ümit Ülkü, üç gün arayla ve farklı bir araçla farklı bir pistte çıkmanın zorluğunu tecrübesi ile kısa sürede aşmasını bildi. Caterham Süper 7 aracın özellikle yükseklik ayarlarında istediği kıvamı, ancak eğitim gününün sonlarına doğru bulabilen Ümit Ülkü, pistte eğitim programı tamamlandıktan sonra dahi tek başında 4 dört daha dönerek setup’larını kontrol etmeyi tercih etti.

Gün sonunda eğitime katılan sporculara bir de sürpriz vardı; toplu startla piste çıkılırken, iki eğitmen de Caterham’larda Türk sporcular arasına katıldı ve tavşan-tazı uygulaması ile gün boyu verilen eğitimler pistteki pratikte test edilirken, sporcular da fazladan ter atma fırsatı buldular. Yoğun gün sonunda tüm sporcular ve eğitmenler ile teknik ve idari kadro bir arada ajans objektifine hatıra fotoğrafı vererek günü noktaladılar. Intercity Platinum Cup’ta 2018 sezonunun 3’ncü yarış haftası 24 Haziran Pazar günü yapılacak olan seçimler nedeniyle cumartesi günü gerçekleştirilecek. Kupa yarışlarının resmi antrenmanları 22 Haziran Cuma günü, 3’ncü ayak yarışları ise 23 Haziran Cumartesi günü koşulacak.

Aydın Hoşgör | Ralli Ajansı, İstanbul, 19 Haziran 2018 22.15

 

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top