Platinum Cup’da önce Sinan, sonra Bahaddin..

Intercity’nin İstanbul Park’ta bu yıl ilk kez düzenlediği ve sert rekabeti ile en çok ses getiren pist kupası olan Intercity Platinum Cup’ta sezonun 5 ve 6’ncı yarışlarında podyumlar adeta ters yüz oldu. Kupa lideri olarak start aldığı sezonun 5’nci yarışında açık ara farkla kazanan Sinan Çiftçi (44, üstte), günün ikinci sezonun 6’ncı yarışında ise ancak 12’nci sırada finiş görebildi! Günün ilk yarışının 2’ncisi olan Çan Çelebi de, ikinci yarışta 3’ncü olarak günü çifte podyum ile tamamlayan tek Platinum’cu olarak öne çıktı. Intercity İstanbul Park’ta üçüncü hafta sonu yarışlarının geleneği Platinum’da da bozulmadı ve 6’ncı yarışın 5’nci turunda Safety Car piste girerek yarışı rölantiye aldı. Bu turda Aydonat Atasever yarışa veda eden isim oldu.

Platinum Cup’ta sıralama turları öncesi bastıran sağanak yağış, programı çeyrek saat aksattı. Günün ilk, sezonun ise 5’nci yarışı öncesi gerçekleştirilen sıralama turlarında kupa lideri Sinan Çiftçi, 2.19.558’lik zamanıyla 2.20’nin altına inen tek isim oldu. O’nun 1.1 saniye ardından 2’nci zamanı Kadir Akça kaydederken, aynı saniye içerisinde 9 sporcunun sıralama derecesi yapması, Platinum Cup’ta hafta içi yabancı eğitmenlerin verdiği eğitim ve özellikle araç ayarları üzerindeki etkileri olarak yorumlandı. Bir hafta önce Avusturya’da katıldığı Porsche Sport Cup mücadelesinde geçirdiği kazada beli hafif zedelenen Bursalı Çağlayan Çelik, Platinum Cup’ta bunun hissiyatını üzerinden atamadı ve güne 7’nci zamanla başladı. Türkiye Pist Şampiyonlarından İzmirli Ümit Ülkü ise, Platinum Cup’ta sıralama turlarına çıkmadı ve ilk yarışta en arkadan start aldı.

Platinum Cup’ta uzun pistte 12 tur üzerinden koşulan günün ilk yarışında Sinan Çiftçi, baştan sona açık farkla lider götürdü ve 8 saniye farkla damalıyı ilk gören isim olarak hem liderliğini perçinledi, hem de rakipleri üzerinde manevi baskı kurdu. Yarışta rakibi ile temas yaşayan Kadir Akça 12’nci sırada yarışı tamamladı ama en çok ta günün ikinci yarışı öncesinde aracının eğrilen viraj demiri değiştirilince rahatladı. 12 Rakibinin ardından sonuncu sıradan start alan İzmirli şampiyon Ümit Ülkü, klasikleştirdiği performansını yineledi ve günün ilk yarışını 7’nci sırada tamamladı. Platinum Cup’ın ‘Can’ların arasındaki yakın rekabeti de saliseler ayırabildi. Can Çelebi, adaşı Can Altınok’un ‘0.07’ salise önünde ilk yarışı 2’nci sırada tamamladı.

Günün ikinci Platinum Cup yarışında ise, Bahaddin Ayan damalıyı ilk görerek sürpriz yaptı. 3.3 saniye ardından Selman Ulusoy 2’nci sırada tamamlarken, ‘0.1’ salise farkla podyumu son anda yakalayan Can Çelebi’nin ‘0.3’ salise ardında ise tecrübeli bir isim, TPŞ şampiyonlarımızdan Ümit Ülkü, podyumun dibinde 4’nci sırada finiş gördü. İlk yarışın 3’ncüsü Can Altınok, bu kez Bursalı Emir Ay’ın ‘0.09’ salise farkla önünde ve 6’ncı sırada finiş görürken, ilk yarışın galibi Sinan Çiftçi, bu kez damalı gören en son isim olabildi.

Aydın Hoşgör, Ralli Ajansı, İstanbul Park | 24 Haziran 2018 : 00.45

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top