Hızlı şarj sistemi

Pikes Peak uluslararası tırmanma yarışı için düzenlemelerdeki ilgili paragraf şu şekilde; dünyadaki en ünlü tepeye tırmanan bir katılımcı, güvenlik nedenleriyle yarışta durursa, bataryada iyileştirme gerektirir, ki tam olarak 20 dakika süresi vardır, ikinci girişime hazırlanır ve start ​​çizgisine geri döner. Volkswagen Motorsport Teknik Direktörü François-Xavier Demaison, “bu zaman dilimi, I.D. için bataryayı yapılandırırken çok önemli bir faktördü” dedi ve ekledi; “Ayrıca, şarj stratejisi ve bağımsız mobil güç kaynağı da hızlı şarj sisteminin önemli yönleri.”

Volkswagen Motorsport’ta Elektrik ve Elektronik Müdürü, Marc-Christian Bertram’ın ekibine göre, ID R Pikes Peak, 500 kW (680 PS) bir sistem performansı üretiyor. Volkswagen Motorsport takımı 24 Haziran’da elektrikli otomobil sınıfına ait mevcut rekoru kırmaya çalıştığında, sayısız elden çıkarılmaya hazır olmalı. Bunlar olası bir kesintiyi içerir. Bertram, “şarj stratejisini belirlerken olası bir yeniden başlatmayı aklımızda tutmamız gerekiyor” diyor ve sözlerini şöyle sürdürüyor; “Bunu akılda tutarak, üstesinden gelinmesi gereken iki ana sorun vardı: Şarj işlemi sırasında pilin aşırı ısınmasını önlemek ve tüm akü hücrelerinin eşit olarak şarj edilmesini sağlamak.”

Volkswagen’in ilk tam elektrikli yarış otomobili için aküyü geliştirirken, ekip, Wolfsburg’daki Volkswagen fabrikasında E-mobilite için uzman departmanların uzmanlığından yararlandı. Bertram, “örneğin, I.D. R Pikes Peak, I.D.’deki gelecekteki üretim arabaları için pil teknolojisini geliştirmek için kullanıldığı gibi aynı laboratuvarlarda gerçekleştirildi. Önce bireysel pil hücrelerinin çeşitli kimyasal bileşimlerini test ettik, ardından testleri modüler seviyeye çıkardık” diye açıklıyor.

En iyi sonuçlar ID’de bir lityum-iyon pilin nezdinde geldi. R Pikes Peak, bölünmüş ve kokpitin yanında ve arkasında iki blokta yer alıyor. Pilin özellikle yüksek bir güç yoğunluğu var. Yarış arabası ve üretim araçları arasındaki farkları açıklayan Bertram, “Bir yarış arabasında maksimum mesafe aramıyorsunuz, ancak mümkün olan en yüksek güç çıkışı” diyor. Kimlik. R Pikes Peak, 2.25 saniyede 0’dan 100 km/s hıza çıkabiliyor – bir Formula 1 otomobilinden daha hızlı. 19.99 kilometrelik parkurda 156 viraj bulunur, yani pilin aynı sayıda ivmelenme fazı ile başa çıkabilmesi gerekir.

Gelişim sırasında, akünün yarış pistinde şarj işlemi sırasında nasıl davrandığına özellikle dikkat edildi. Bu süreç sofistike bir strateji gerektirir. Volkswagen Motorsport, her biri bataryayı ID’de besleyen Pikes Peak’in başlangıç ​​alanında aynı anda iki hızlı şarj sistemi ile çalışır. R Pikes 90 kW’lık nispeten düşük toplam çıkışta taze enerji ile zirveye çıkın. Bertram, “Düşük şarj akımı ısı gelişimini sınırlıyor” diyor. Büyük bilinmeyen, padoktaki hava sıcaklığı. Haziran ayında bile, Pikes Peak üzerindeki sıcaklıklar, donma noktasının hemen üstüne düşebilir. Bununla birlikte, takımlar ayrıca yaz ortasında sıcağı sıcağına maruz kalabilirler. Bertram, “Batarya için ideal sıcaklık yaklaşık 30 santigrat derece” diyor. Gerekirse, dahili akü sisteminin I.D.’de soğutulması için hava sağlanabilir. R Pikes Peak. Bununla birlikte, yoğuşmanın birikmesini önlemek için hızlı şarj işlemi sırasında soğutma çok dramatik olmamalı.

Volkswagen Motorsport ayrıca, pili şarj etmek için gereken enerjiyi üretmek için yenilikçi yöntemler kullanıyor. Deniz seviyesinden 2,800 metre yükseklikte bulunan geçici padok, uygun bir güç kaynağına sahip olmadığı için, Volkswagen Motorsport’un ihtiyaç duyduğu elektriği üretmek için geleneksel görünümlü bir jeneratör kullanılmakta. Bununla birlikte, geleneksel jeneratörlerden farklı olarak, bu dizelde çalışmıyor, Glycerol kullanır. Bu sıvı – örneğin biyo-dizel üretiminden çıkan atık bir ürün olan bir şeker alkolü – neredeyse hiçbir zararlı egzoz dumanı veya tortusu bulunmayan yanıcı maddeler. Gliserolün kendisi toksik değil ve hatta gıda ve kozmetik endüstrilerinde bir katkı maddesi (E422) olarak izin verilir. Glycerol ile çalışan jeneratör sadece ID R Pikes önce çevre dostu elektrik ile zirveye! | 14 Haziran 2018 : 15.50

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top