Günlerden ‘İstanbul Park’

Termometrelerin bugün 32 dereceye dayandığı İstanbul’da yarın (cumartesi) Intercity İstanbul Park’ın asfaltı daha da kızışacak! Pazar günü ülkemizde yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı ve TBMM seçimleri nedeniyle yarına (cumartesi) uyarlanan yarış programına göre, İstanbul Park Spor Kulübü’nün üç özel kupasının üçüncü ayak yarışları ile birlikte diğer bir özel kupanın ilk yarış haftası için Intercity İstanbul Park’ta startlar verilecek!

Bugün, cumartesi günkü yarışlar öncesinde Intercity İstanbul Park’ta antrenmanlar için piste çıkıldı. Sabah başlayan antrenmanlarda pistin en yeni ve en çok ses getiren kupası olan Intercity Platinum (Caterham) Cup ile amatörler için ülkemizdeki en uygun özel kupa olan Intercity Silver (Clio) Cup ve bu iki kupanın arasında misyon üstlenen Intercity Gold (Megane) Cup’ta altmışa yakın sporcunun yanı sıra diğer bir özel kupa organizasyonu (OPC Cup) için de yirmiye yakın sporcu termometrelere inat, araçlarının yüksek sıcak kokpitlerinde, yarış tulumları ve balaklavaları içinde rakipleri ile sıkı rekabet için ter attılar, son ayarlarını yaptılar. Antrenmanların tamamlanmasının ardından da motosiklet günleri için pist motorlara açıldı.

Intercity İstanbul Park’ta 22 Haziran Cumartesi gününün programı sabah 8’de pilot brifingi ile başlayacak. Saat 9’da Silver Cup’ta sıralama turları atılırken, 9.40’da Platinum Cup’ta antrenmana çıkılacak. 10.20’deki Gold Cup sıralama turları ile sabahki programın ilk bölümü tamamlanacak. Saat 11’de OPC Cup ilk yarışı uzun pistte 8 tur üzerinden koşulacak. 12’de Platinum Cup’ta sıralama turları gerçekleştirilecek. 12.55’de Silver Cup 3’ncü ayak yarışı 8 tur üzerinden ve kısa pistte yapılacak.

Intercity İstanbul Park‘ta öğle arası molasından sonra 14.40’da günün en çok merakla beklenen kupası, Intercity Platinum Cup’ta sezonun 5’nci yarışı için pist açılacak, yarışın startı ise, 14.55’de. Tam bir saat sonra, OPC Cup 2’nci yarışı için start verilecek. Çeyrek saatlik bir soluklanmadan sonra pistteki heyecan bu kez Intercity Gold Cup’ta sezonun 3’ncü yarışı için start verilecek. 20 Dakikalık arada Intercity Pist Günleri için pist, kendi araçları ile dünyanın sayılı formula pistlerinden biri olan Intercity İstanbul Park’ta gazlamak için gelen özel katılımcılara açılacak.

Günün son startı ise 18.30’da Intercity Platinum Cup’ta günün ikinci sezonun ise 6’nci yarışı için verilecek. Tüm İPSK Cup yarışlarının ödül töreni 19.30’da pistin VIP salonunda yapılacak. Yarın motor sporları şölenini yerinden izlemek için Intercity İstanbul Park‘a gelmek isteyecek seyirciler için Intercity İstanbul Park’taki tüm yarışlar ücretsiz, ancak pistin içerisindeki otoparka girecek araçlar için sadece 20 TL giriş ücreti ödenmesi gerekiyor.

22 Haziran 2018 : 19.00

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top