Finlandiya’da ‘geleceğin yıldızı’ Henri Hokkala

Henri Hokkala (Fotoğraf; wrc.com)

Finlandiya motorsporları federasyonu ve Neste Finlandiya Rallisi’nin tanıtım kolu olan AKK Sports tarafından her yıl belirlenen ‘geleceğin yıldızı’ bu yıl 23 yaşındaki Henri Hokkala oldu. WRC’yi ilk kez 26-29 Temmuz tarihleri ​​arasında FIA Junior WRC kategorisinde Fiesta R2 ile katılacak olan Hokkala, 2014 yılının ilk ödülünü kazanan ve şu anda WRC’de podyumlara tırmanan Teemu Suninen‘in yanı sıra WRC 2’de Jari Huttunen (2015) ve Juuso Nordgren‘in (2016) ayak izlerini takip ediyor.

Finlandiya Rallisi’nin ev sahibi şehri Jyväskylä’den 20 km uzaklıktaki Tikkakoski’li Hokkala’ın yıldızı 2015’te yükselmeye başladı ve geçen yılki Pohjanmaa Rallisi’ndeki sınıf zaferi ile bu yıl Finlandiya şampiyonasına yükseldi. Kuortane Spor Enstitüsündeki iki günlük bir seçim etkinliğinden sonra da yılın ‘geleceğin yıldızı’ olarak seçildi. 25 Yaşın altındaki beş finalist uzman isimlerden oluşan jüri tarafından keşif ve hız notu becerileri, zihinsel güç, fiziksel uygunluk ve görüşme becerileri değerlendirildi.

Hokkala, “Elbette, Finlandiya’nın Gelecek Rallisi Yıldızı unvanını kazanmak büyük bir onur” dedi ve ekledi; “Ülkemde yapılacak olan Finlandiya Rallisi’nde Junior WRC’de ilk çıkışımı yapmaktan dolayı çok heyecanlıyım. Pohjanmaa Rallisi benim için büyük bir başarıydı ve ilk şampiyonluğumuzu Finlandiya şampiyonasında aldık. Oradan ‘geleceğin yıldızı’ değerlendirmeleri için doğrudan Kuortane’ye gittik. Yoğun bir gün oldu ama çok eğlendim.” WRC tecrübesinden yoksun olmasına rağmen, Hokkala önümüzdeki ay ev’lerinde iyi bir gösteri yapmaya kararlı.

Hokkala, “Finlandiya’nın ilk Junior WRC etkinliğim olacağını hatırlamalıyım, ama asla kazanmak için bir irade olmadan bir ralliye başlamadım” dedi ve sözlerini şöyle tamamladı; “Bu benim için gerçekten büyük bir hayal. Rallinin sonunu getirmek önemli, ama aynı zamanda hızımı herkese göstermek istiyorum.” | 21 Haziran 2018 : 11.11

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top