Silver Cup ‘damalı’ görmeden sonlandı!

Intercity İstanbul Park’ta yapılan özel kupa 3’ncü hafta yarışlarında rekabet oldukça sert geçti, o kadar ki Safety Car (Güvenlik aracı) günün diğer yarışlarında olduğu gibi Intercity Silver Cup’ta da piste girmek zorunda kaldı. Görevliler pist temizliği ve güvenliği ile uğraşırken, Safety Car da pistte kalan araçları peşine takıp tempoyu düşürdü. Ancak Intercity Silver Cup’ta iki farklı kaza yaşandığı için Safety Car’ın ardından çekiciler ve ambulans piste girmek zorunda kalınca, sonunda Safety Car ile birlikte diğer Clio’lar da pite çağrıldı ve yarışın damalı bayrak görmeden son turun sıralamasına göre tamamlandığı ilan edildi.

Pistin 35 numaralı hakem kulesinin önündeki sağ sert viraj, gün boyunca birkaç kez diğer kupalarda da temasların yaşandığı viraj olarak öne çıkarken, Silver Cup’ın sonlandırılmasına neden olan ikili temasın da yaşandığı viraj oldu. Nesim Türkmanı (9), Hakan Günister’in (10) Clio’suna sarka solundan fena vurdu ve hem kendi Clio’sunun sağ ön kısmı dağıldı ve yürüyen aksamı işlev yapamaz hale geldi, hem de rakibinin sol arka tekeri kırıldı, O da yarışamaz oldu. Her iki araç ta güvenlik araçları (resque) tarafından hızla pistin güvenli bölgelerine çekildi, bu arada pistte tüm kulelerde hem sarı bayrak hem de SC (Safety Car) işareti çıkarıldı ve yarışa devam eden Clio’lar piste giren Safety Car’ın ardında sıralarını bozmadan dizilerek tempolarını düşürdüler.

Bu arada, birkaç dakika geçmemişti ki, temasın yaşandığı bölgeye hızla bir ambulans yönlendirildi ve sağlık görevlileri güvenlik aracının içerisine alınan her iki Clio pilotuna da ilk kontrolleri yapıldıktan sonra, birini sedye ile diğeri ise ayakta olmak üzere her iki pilot ta önce pistin sağlık odasına oradan da tedbir amaçlı olarak en yakın sağlık kurumuna ulaştırdı. Pistin 34 numaralı kulesinin önünde yaşanan temasla ilgili ortalık temizlendiğinde de Safety Car pistteki görevini bırakmadı, çünkü pistin bir başka noktasında bir kaza anonsu daha vardı ve bir diğer çekici de bariyere patlayan diğer bir Clio’yu almak üzere piste girmişti.

Sonunda pist, çarpan ve çarpışan Clio’lardan temizlendi ama bu arada ayakta kalan Clio’lar Safety Car’ın peşinde düşük tempo ile ve sıralarını muhafaza ederek turlamak zorunda kaldıkları için yarış atmosferinden hayli uzaklaştı. Çok geçmeden yarış kontrolden Safety Car’a pite dönme talimatı verildi ve ardından diğer tüm Clio’lar da pite yönlendirildi. Yarış, komiserler tarafından, damalı görmeden ve tamamlanan son (8.) turdaki sıralamaya göre sonlandırıldı. Buna göre, 8’nci tur itibari ile Fatih Göçer 1’nci, Canberk Demirkol 2’nci, Erol Uzun ise 3’ncü oldular.

Bu arada spor komiserleri kararı ile ‘9 nolu aracın (Nesim Turkmanı) 12’nci virajda 10 kapı nolu araca (Hakan Günister) kasıtlı çarpmasından dolayı 2018 Ulusal Pist Kuralları Ek-1 12.maddesi gereğince “yarıştan ihracına” karar verildiği’ açıklandı. Amatörlere yönelik ülkemizdeki en uygun pist kupası olan Clio Cup’ta yarışanların damaklarında kalan rekabet, bir sonraki yarış haftasına devredilirken, araçlarından inen diğer Clio’cular pistte yaşadıkları ve izledikleri atmosferi birbirleri ile yaptıkları diyaloglarla sıcağı sıcağına paylaştılar. Pistteki program da diğer kupalar ve pist günü etkinliği ile sürdürüldü.

Aydın Hoşgör | Ralli Ajansı, İstanbul Park, 23 Haziran 2018 : 23.00

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top