Portekiz’de shakedown etabının en hızlısı Latvala

Dünya Ralli Şampiyonası’nın 7’nci ayağı Portekiz Rallisi bu gece seramonik startını alıyor. Bugün yapılan shakedown etabında takımlar araçların setupları üzerine yoğunlaştılar. Shakedown etabında 3.03.5 ile en iyi zamanı Toyota pilotu Latvala yaparken, 3 salise farkla son şampiyon Sebastian Ogier 2’nci ve aynı zamanı kaydeden Neuville 3’ncü sıralandılar. Kris Meeke, Mads Østberg ve Craig Breen shakedown etabını 4-11-13 zamanlarla tamamladılar. C3 WRC’lerde çeşitli kurulum seçeneklerini belirlemek için son uygulama seansı kullanıldı. Ekipler Otomobillerini optimize etmek için kullanılan her kilometreden yararlanırken, bugünkü 4,6 kilometrelik etap Citroën WRT’yi Argentina’de test edilen yeni kurulum fikirlerini teyit etme fırsatı sağladı ve shakedown’de sırlamalar belirlendikten sonra ikinci çalışma türü oluşturmayı tercih ettiler.

Kris Meeke setup’lar hızlı ilerleme kaydetti ve Arjantin’deki aynı iyi hissi yaşadı. 4’ncü en iyi zamanla seansı sona erdirmeden hemen önce liderlerin arasındaydı. Toprakta C3 WRC’ye alışmak için Mads Ostberg birkaç kez etaba girdi. Shakedown’ın hafta sonu etaplarına yeterince uygun olmadığı düşüncesiyle, Craig Breen setup  çalışmalarına odaklandı ve 13 en hızlı zamana (+3.9s) yerleşti. Genellikle Porto’nun kuzeyinde bulunan Portekiz milliyetinin doğduğu yer ve UNESCO dünya mirası alanı olarak anılan Guimarães, bu gecenin tören başlangıcına ev sahipliği yapacak ve ralli, Lousada rallikros parkurunda düzenlenen süper özel bir etap ile başlayacak. Kris Meeke, Craig Breen ve Mads Ostberg sırasıyla 6, 10 ve 12’nci pozisyonlarda yarışa başlayacaklar.

Kris Meeke, “Bugünkü titiz çalışma, aklımızdaki fikirlerin bir kısmını onaylamamıza fırsat verdi ve bu bakımdan oldukça faydalı oldu. Bu hafta sonu için bize tamamen doğru bir tablo vermese de, hızımdan memnundum ve başlamak için sabırsızlanıyorum” derken, Craig Breen “dürüst olmak gerekirse, yıllardır buradaki sarsıntıyı hiç sevmedim, benim için doğal görünmüyor ve bu etapların gerçekten temsilcisi değil. Fakat bu hafta sonu kendime güveniyorum çünkü yarış için en iyi bir şekilde hazırlanmaya odaklandık” diye konuştu. Mads Ostberg de gün sonunda şu değerlendirmeyi yaptı; “Bu sabah shakedown etabına beş kez çıkmak benim için iyi oldu. Seanslarda kurulumları kademeli olarak değiştirdik ve şimdi neye ihtiyacım olduğuna dair daha net bir fikrim var. C3 WRC ile ilk toprak yarışımda, hiç kuşkusuz, her kilometrede bir şeyler öğreneceğim.” | Citroen Media, 17 Mayıs 2018 : 21.50

SHAKEDOWN SIRALAMASI
Latvala / Anttila (Toyota Yaris WRC) 3:03.5
Ogier / Ingrassia (Ford Fiesta WRC) 3:03.8
Neuville / Gilsoul (Hyundai i20 WRC) 3:03.8
Meeke / Nagle (Citroën C3 WRC) 3:04.2
Mikkelsen / Jaeger (Hyundai i20 WRC) 3:04.2
Paddon / Marshall (Hyundai i20 WRC) 3:04.3
Tänak / Jarveoja (Toyota Yaris WRC) 3:04.5
Lappi / Ferm (Toyota Yaris WRC) 3:04.5
Sordo / Del Barrio (Hyundai i20 WRC) 3:04.9
Suninen / Markkula (Ford Fiesta WRC) 3:05.4
Ostberg / Eriksen (Citroën C3 WRC) 3:06.4
Evans / Barritt (Ford Fiesta WRC) 3:07.1
Breen / Martin (Citroën C3 WRC) 3:07.2

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top