Peugeot Hansen Belçika’da duble yaptı

Takım Peugeot Total pilotu 9 kez dünya ralli şampiyonu efsane rallici Sébastien Loeb, Belçika’da Peugeot 208 WRX ile hem yarı final hem de finalde zafere ulaşarak yeteneğini gösterdi. Loeb, podyumda 3’ncü olan Peugeot Total’dan takım arkadaşı Timmy Hansen ile birlikte takının başarısını pekiştirdiler. Loeb’ün galibiyeti ile Peugeot Total takımlarda 2’nciliğe yükseldi. Loeb, cumartesi günü ilk çeyrek final ve final sıralamasında da iyi sonuçlar elde etti. Pazar sabahı üçüncü sıralamanın (Q3) zorlu koşullarında, kendisini trafikte bulduğu için başı derde de girdi. Ama geri dönmesi kısa oldu ve yarı finale adım attı. Fransız, yarı final 2’de kazanmak ve final için pozisyon kazanmak için etkileyici bir performans sergiledi. Temposunu koruyarak 600 beygir gücündeki Peugeot 208’in bu sezon Dünya RX final zaferi kazanması için zorlu bir savaşa girdi. Bu harika sonuç, Loeb’ü de sürücüler şampiyonasında 2’nciliğe yükseltti.

Timmy Hansen, Q1 (İlk sıralama) ve Q2’de iyi başladı, Q3’te ise en üst sıraya yükseldi, 4’ncüsünde de 7. sırada yer aldı. Yarı final 2’deki pozisyonu startta sert bir şekilde Bakkerud tarafından bastırıldı ve ilk turda 6’ncılığa geriledi. Hansen için 3’ncülük finale kaldırabilmek için yeterliydi. Kevin Hansen ise  hafta sonu boyunca yeteneklerini sergiledi. İlk çeyreğinde (5’inci) ve S2’de (6’ncı) umut verici performanslar ve harika zamanlar çıkardı. ‘Sarı’ renkli Peugeot 208 WRX’iyle tüm yarışa liderlik etti, ancak son turda jokerde pahalı bir hata motoru durdurdu, bu 15’inci bitirdiği anlamına geliyordu. 4’ncü çeyrekte 10’ncu sırada ve yer alırken, 2018 sezonunun ilk yarı finali için bileti kaptı. Yarı final 1’e arkadan başladı ve finale yükselemese bile, bir kez daha en iyi şekilde yarışmak için gerekli şartlara sahip olduğunu kanıtladı. Barselona ve Montalegre’nin ardından, bu çift podyum ve Sébastien Loeb’un galibi, Peugeot ekipleri için harika bir ödül oldu. Perde gerisindeki mühendisler, Dünya RX’deki programı sürdürmek için, Ocak ayındaki Dakar Rallisi’nin hemen ardından çalışmaya başlamışlardı.

Peugeot Sport Direktörü Bruno Famin, “Bu iyi bir sonuç ve tam olarak hafta sonu çok ilginç geçti. Tüm ekipler birbirlerine çok yakındı ve pilotlarımız göze hoş gelen çok iyi bir iş çıkardılar. Tüm sıcağın, yarı finalin ve finalin, özellikle de Pazar günü değişen hava koşullarında çok yoğun rekabetler yaşandığını gördük. Kurulumlarda iyi seçenekler yaptık ve pilotlar istedikleri tercihleri yapabildiler. Yarı final ve final, çok zordu. Sonuçtan çok memnunum, çünkü ekibin performans düzeyini gösterdi. Sezon başından beri çok çalışıyoruz. Sezonun 3’ncü yarışında takımın galibiyetini görmek çok güzel: programımızın biraz ilerisindeyiz, ancak bu takım için iyi bir şey” diye konuştu.

Sébastien Loeb, “Bu, benim Dünya RX kariyerimdeki ikinci ve bu sezon ilk galibiyetim! Şimdiye kadar iki 2 podyumumuz vardı, bu yüzden pozisyonu korumak gerçekten harika. Bu güzel bir başarı ve tüm takım için çok mutluyum. Hak ettiler! Onlara ilk zaferi getirebilmek gerçek bir zevkti. Finalde, Mattias’ın daha önce şaka yaptığını ve iki yıldır kavga ettiğini düşündüm. Sonra son virajda  joker aldı ve ben kazandım! Beklemedim, bu inanılmaz bir duyguydu. Belçika’daki pist gerçekten zorlayıcı: çok hassas olmanız gerekiyor ve hatta küçük bir hatanın bile kontrol edilmesi zor. Her turda, her virajda çok talep var. Dürüst olmak gerekirse, sezonun başında nelerle karşılaşacağımızı gerçekten bilmiyorduk. Bazı küçük gelişmeler yaşadık ve sonunda buradayız ve diğer tüm üreticilerle yoğun bir mücadelenin ortasındayız. Önde olabilmek gerçekten çok keyifli” dedi.

Timmy Hansen de, “yarı finalde hala geri gelmenin mümkün olduğunu düşündüm, çünkü herkes joker yapmak zorundaydı ve hızlıydık. Sonunda 6’ncı pozisyonda geldiğim joker’e gittim ve önümdekiler zaten jokerlerini yapmıştı. Bir saniyeliğine, bunun bittiğini düşünmüştüm, ama her yerde nefes almak için birkaç yer buldum: bir küçük boşluk açıldığında en kısa sürede onu aldım! Oradan, finale ulaşmak için mutlu oldum! Seb’in ardından , ikinci virajdan ve tüm final boyunca onu takip ettim. Birlikte şakalaştık ve Petter aramızdan çıktı. Takım Peugeot’un bu zaferi ve çift podyumu gerçekten hak ettiğini düşünüyorum. Aslında yeni bir takım ve etkileyici bir iş yapıyorlar. Çok fazla yeni insan var; bu sadece birlikte yaptığımız 3’ncü yarış ve şimdiden harika bir sonuç var” diye konuştu. | Peugeot Total WRX Media, 16 Mayıs 2018 : 22.15

Sürücüler Puantajı (3’ncü yarış sonunda)

  1. Johan KRISTOFFERSSON / Volkswagen Polo R – 75 pts
  2. Sébastien LOEB / Peugeot 208 WRX – 66 pts
  3. Petter SOLBERG / Volkswagen Polo R – 65 pts
  4. Andreas BAKKERUD / Audi S1 – 61 pts
  5. Timmy HANSEN / Peugeot 208 WRX – 59 pts
  6. Mattias EKSTRÖM / Audi S1 – 59 pts
  7. Niclas GRÖNHOLM / Hyundai i20 – 37 pts
  8. Janis BAUMANIS / Ford Fiesta – 32 pts
  9. Guerlain CHICHERIT / Renault Mégane RS – 27 pts
  10. Timur TIMERZYANOV / Hyundai i20 – 27 pts
  11. Robin LARSSON / Ford Fiesta – 26 pts
  12. Kevin HANSEN / Peugeot 208 WRX – 26 pts
  13. Kevin ERIKSSON / Ford Fiesta – 15 pts
  14. Jérome GROSSET-JANIN / Renault Mégane RS – 15 pts
  15. Grégoire DEMOUSTIER / Peugeot 208 – 5 pts

Takımlar Puantajı

  1. 1. PSRX Volkswagen Sweden – 140 pts
  2. Team PEUGEOT Total – 125 pts
  3. EKS Audi Sport – 120 pts
  4. GRX Taneco – 64 pts
  5. GC Kompetition – 42 pts
  6. Olsbergs MSE – 41 pts

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top