Historik’siz Kıbrıs!

Sezonun ikinci rallisi olarak Türkiye Ralli Şampiyonası’na da puan veren Kuzey Kıbrıs Rallisi’nin 37 katılımdan oluşan kayıt listesinden ana vatandan giden 12 ekip mücadeleye katılırken, Türkiye Historik Ralli Şampiyonası takip eden ekiplerin Kıbrıs’ta yarışmayacağı görülüyor.

Önceki yılların değişmez şampiyon takımı Parkur Racing’in, tek araçla temsil edildiği Rally Phryhia (Eskişehir) Rallisi’nden sonra Kuzey Kıbrıs Rallisi’ne katılmadığı gibi, genç pilotu Üstün Üstünkaya için Kıbrıs’tan araç kiralayıp start aldırma girişiminden de bir sonuç çıkmadı. Eskişehir’de historik genel klasmanını kazanan İstanbullu Levent Gür ve bu sezon en yakın rakipleri olacağı anlaşılan İstanbullu Gerçek Sunman ile Nuvit Karakaşlı da Kıbrıs’a kayıt yaptırmadılar.

Türk historikçilerin Kıbrıs’ı tercih etmemelerinde parkurun sertliği kadar, rakiplerin katılmamasının da etkisi hayli yüksek. Anavatandan Kıbrıs’a transfer ve yarışma maliyetinin de maliyetli olması bu konudaki tercihleri de olumsuz etkiledi. R5 ve Evo’lu Türk ekiplerinin karşı genel klasmanda podyum mücadelesi Kıbrıs’lı pilotlar arasında geçecek.

23 Mayıs 2018 : 01.30

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top