Flash: Challenge ertelendi

2018 Challenge Kupası  ilk ayak yarışı, olumsuz hava koşulları nedeniyle yapılamadı. İstanbul Beylikdüzü Tüyap fuar alanının arkasında yeni kurgulanan parkurdaki olumsuz hava koşulları nedeni ve bu nedenle güvenlik araçları ile görevlilerin parkura yerleşememesi gerekçesiyle, servis alanında verilen kararla yarış ileri bir tarihe ertelendi.

Yarış Direktörü Selahattin Toperi, komiserler ile birlikte yarışın ileri bir tarihe ertelendiğini duyurdu. Selahattin Toperi, yarışın 1 hafta sonrasın ertelendiği bilgisini paylaşırken, kulüp başkanı Erkan Birinci ise, bir hafta sonrasında koşulların değişmeyeceğini ileri sürdü ve yarışın yeni tarihinin önümüzdeki hafta yönetim kurulu toplantısından sonra belirleneceğini söyledi.

Yarış araçları etaba ulaşım konusunda bir sıkıntı yaşamazken, servis alanına giriş yolunda servis araçları ve parkurda konuşlanması gereken ambulans ve itfaiye araçlarının yerlerini alamayacak olması erteleme kararının alınmasında gerekçe olarak gösterildi. İstanbul’da kapalı ve yağışlı bir pazar sabahı erken saatlerde parkura alanına gelen yarışçılar, karar üzerine yarışamadan geri dönmek zorunda kaldılar.  | Aydın Hoşgör, Ralli Ajansı, İstanbul | 27 Mayıs 2018 : 08.55

Son 70 haber

1 Yorum - “Flash: Challenge ertelendi”

  1. Hava şartları iyileşse bile acil durumda parkur içerisine müdahele edecek ambulans ve itfaiye araçları zaten arazi kabiliyeti olan araçlardan yapılmalı. Gördüğüm kadarıyla TOSFED bu konuda yetersiz kalıyor. Ancak yarış ve organizasyonlarda AFAD, İstanbul Valiliği ve İBB İtfaiye Müd.lüğünden bu çeşit araçlar talep edilebilir, böylece de hava şartları ağır bile olsa yarış takvimi etkilenmemiş olur diye düşünüyorum.

Yoruma kapalı

Go To Top