Dakar, Afrika’ya dönmeye hazırlanıyor

Dakar Rallisi direktörü Etienne Lavigne, yarışın 2020 yılında Afrika kıtasına geri dönme şartlarını araştırdıklarını açıkladı. 2008’de Portekiz’in Lizbon kentinden start alıp Senegal’de tamamlanacak şekilde planlanan yarışın terörist tehditler nedeniyle iptal edilmesinden sonra, 2009 yılında Güney Amerika’ya taşınan Dakar’ın 2019 için ideal bir parkur temin etmede karşılaştığı zorluklar, organizatör ASO, yarışın kara kıtaya gelecekte olası geri dönmesi hakkında Afrika ülkeleriyle konuşmaya başladı.

Şili’nin son dakikada çekilmesinin ardından Arjantin ve Bolivya’nın da geri dönme şansı azalınca, Dakar gelecek yıl sadece Peru’da gerçekleşecek. Organizatörlerin Dakar’ı Afrika’ya geri dönme olasılığı sorulduğunda, yarışın direktörü Lavigne konuyu tartıştıklarını doğruladı. Lavigne, “bıu yıl, alternatif parkurlar hakkında düşünmemizin bir zorunluluk olduğu kesin, çünkü kontrol edemeyeceğimiz kararlar yüzünden sorun yaşamak istemiyoruz. Bu durumu yönetemiyoruz, çünkü Dakar, dünyadaki en büyük ralli ve her düzeyde en önemli yarış. Bu nedenle bir gelecek planlamamız gerekiyor” dedi.

Cezayir, Angola ve Namibya gibi diğer ülkelerde temas kurmak için birkaç ay boyunca çalışmaya başladıklarını ifade eden Lavigne, “Cezayir’de siyasi liderlerle buluşmak için çeşitli girişimler yaptık ve yarışa kıtaya geri getirme istekleri olduğunu biliyoruz” diye konuştu ve sözlerini şöyle tamamladı; “tüm ekipler ve sürücüler her yıl cazip ve ilginç bir Dakar’a sahip olmak için bekliyorlar. Bu yüzden bir sonraki yıllar için diğer ülkeleri düşünmeniz gerekiyor.” Dakar, Cezayir’den geçtiği en son yıl olan 1993’te, bir önceki yıl ise Güney Afrika’da Paris’ten Cape Town’a uzanan geniş bir maratonun parçası olarak Angola ve Namibya’yı ziyaret etti. | 23 Mayıs 2018 : 00.21

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top