WRX’te şampiyon sezona hızlı başladı

Dünya Ralli-Kros Şampiyonası’nın ilk turunda dün (Cumartesi) Barcelona-Catalunya pistinde yoğun yağış vardı. Bugün ise (Pazar) nispeten kuru asfaltta 9 kez Dünya Ralli Şampiyonu Sébastien Loeb, ilk turda Mattias Ekström’ün diskalifiye edilmesinden sonra yarı finalde ikinci sırayı aldı ve finale çıktı. Timmy Hansen tüm hafta sonu inanılmaz bir hız sergiledi. İsveçli yarı finalde en iyi performansını gösterdi. Üçüncü bir 208 WRX ile Kevin Hansen, 12. oldu, ancak yarı finaldeki yerini Loeb’e vermek için geri çekildi. Takımdaki en genç pilot, Cumartesi günü teknik bir sorundan etkilendi.

Peugeot Spor Direktörü Bruno Famin, “Çok karışık bir hafta sonu oldu: kötü hava koşulları ile başladı, asfalt kuruduğunda arabalar daha hızlandı. Her koşulda hafta sonunu ikinci sırada bitirmenin son derece iyi bir haber olduğunu görüyoruz. Dürüst olmak gerekirse, rakiplerimize çok yakın olduğumuzu gösterdik. Tamamen yeni olan ve gerçekten iyi bir iş çıkarmış olan ekip için gerçekten çok mutluyum. Rallikrosta da başarılı olduğumuzu düşünüyorum. Sezonun geri kalanı için kendimizi daha emin hissedebiliriz” dedi.

Kenneth Hansen de “Spinler, kalmalar ve korkunç hava koşulları ile birlikte gerçekten değişken bir hafta sonu geçirdik, ama büyük başarılar elde ettik. Timmy gerçekten hızlıydı, Seb podyuma geri dönmeden önce zor bir başlangıç ​​yaptı. Kevin da başlangıçta mücadele etti. Genel olarak, Timmy’nin aslında kazanma şansının yüksek olacağını düşünebilirim. Ekibinin başından beri çok iyi bir iş çıkardığını biliyordum, ama en başından beri en iyi üreticilerle savaşmamızı gerçekten beklemiyordum” diye konuştu.

Sébastien Loeb ise “Bu hafta sonu, rallikrosta yaşayabileceğiniz tüm farklı duyguları gördük! Yarı finalde iki kez kırık arka süspansiyonla yarışmayı beklemiyordum. Sonra yine de yarı finallere çıktım. Bu andan sonra her şey yolunda gitti. Benim biraz şansım vardı, ama bu tür duyguları yaşamak kolay bir şey değil! Aracın rekabetçi olduğunu ve ileriye doğru bir adım attığımızı görebiliyoruz. Timmy’nin arabasının hızı çok cesaret verici. Sıkı rekabet ediyoruz ve umarım bu şekilde devam edebiliriz” dedi. | 15 Nisan 2018 : 22.00

Sürücüler Klasmanı
1. Johan Keistoffersson / VW Polo R – 27 pts
2. Petter Solberg / VW Polo R – 24 pts
3. Andreas Bakkerud / Audi S1 – 20 pts
4. Mattias Ekström / Audi S1 – 19pt
5. Niclas Gronholm/ Hyundai i20 – 18 pts
6. Timmy Hansen / Peugeot 208WRX – 16 pts
7. Sébastien Loeb / Peugeot 208 WRX – 14 pts
Takımlar Klasmanı

1. PSRX Volkswagen Sweden – 51 pts
2. EKS Audi Sport – 39 pts
3. Team PEUGEOT Total – 30 pts
4. GRX Taneco – 29 pts
5. GC Kompetition – 17 pts
6. Olsbergs MSE – 14 pts

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top