Todt; “Safari, 2019 WRC’de olmayacak”

FIA Başkanı Jean Todt, Afrika Ralli Şampiyonası’nın bir raundu olan Safari Rallisini ziyaret ettiğinde, Safari Rallisi’nin WRC’ye geri dönmesini gerektiğini söyledi ve “WRC’nin önümüzdeki yıllarda Afrika’da bir etkinliğe ev sahipliği yapması çok mutlu olur. FIA küresel, WRC küresel ve Afrika’nın kaybolmaması gerektiğini hissediyorum” dedi. Başkan Todt, “şampiyonada olmak istiyorsan, içinden geçmek zorunda olduğun bir süreç var. Kenyalı Başkan Kenyatta ve motor sporları federasyonu ile tanışma fırsatını buldum ve büyük bir coşku gördüm. Ancak, takvime dahil edilmeleri için aday bir yarış yapmaları gerektiğini söyledim” dedi ve yineledi; “Safari, 2019 WRC’de olmayacak. ”

Safari’nin dönüşünün anahtarı etapların büyük ölçüde gözden geçirilmesinde gizli olduğunu ifade eden Todt, “dayanıklılığın rallinin DNA’sının bir parçası olmasına rağmen, Kenya’da açık yollarda rekabetin artık mümkün olmadığını” da söyledi. Todt, sözlerini şöyle sürdürdü; “Afrika’da bir etkinliğe ev sahipliği yaparsak, tüm güvenlik önlemleri alınacaktır30 yıl önce mümkün olanın artık kabul edilemez olduğunu biliyoruz. Zaman değişiyor, bazen iyi, bazen meraklılar için pek de iyi değil, ama işte böyle gidiyor.” Todt’un Korsika’daki varlığı, destekleyiciye bir mesaj olarak yorumlanırken, Fransa’nın WRC sayacı, nispeten az sayıda seyirci ve adaya gitme ile ilgili masraf ve lojistik nedeniyle baskı altında olduğu anlaşıldı.

Todt, “Korsika’yı seviyorum ve bence çok iyi bir mekan” dedi ve sözlerini şöyle tamamladı; “Yolları ise eşsiz. SS6’ya helikopterle gittim ve seyirciler için güvenlik konusunda büyük bir iyileştirme ile çok sayıda seyirci gördüm, harika bir iş çıkardılar. Bence Korsika Dünya Ralli Şampiyonası’na ev sahipliği yapmak için mükemmel bir yarış.” | 14 Nisan 2018: 14.52

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top