Otokros da ilk start İzmir’de

Üç otokros ve bir sprint tırmanmadan oluşan 2018 İzmir Kupası’nın 1. Ayağı 29 Nisan Pazar günü Aydın Otomobil Sporları Kulübü tarafından Menderes Otokros Parkuru’nda organize edilecek. 2014 yılından beri otokros yarışlarına ev sahipliği yapan parkur, görselliği yüksek ve rekabetçi bir karaktere sahip.

Bu yıl Ulusal Rallikros Kuralların da yapılan değişiklik nedeniyle İzmir Otokros yarışları da ayrı bir önem kazanıyor. 2018 yılı içinde en az üç mahalli otokros yarışına katılan ve kategorilerinde ilk beş’e giren sürücüler, TOSFED organizatörlüğünde düzenlenecek rallikros finaline katılma hakkı elde edecek. Türkiye Rallikros Şampiyonası finalinde yarışarak aldığı puanlarla kategorilerinde en yüksek puana sahip olan sürücüler de Türkiye Rallikros Şampiyonu ilan edilecek.

Bu yıl uygulanan yeni kurallar gereği Mahalli 1. İzmir Otokros Yarışı kayıtlarının kapanış tarihi 23 Nisan Pazartesi günü saat 15:00 olacak.Toprak ve beton zeminli 800 metre uzunluğundaki parkurda koşulacak olan yarış, 29 Nisan Pazar günü saat 9:30 da yapılacak idari kontrol ile başlayacak ve 11:00-12:00 saatleri arasındaki antrenman turları ile devam edecek. Yarış toplam 10 tur olarak iki ayrı bölümde 12:30-16:30 saatleri arasında koşulacak ve 16:45 de yapılacak ödül töreni ile son bulacak.

Menderes Belediyesi tarafından spora yönelik gerçekleştirilen çalışmalar kapsamında ilçeye kazandırılan Otokros Parkuru’nda yapılacak organizasyon ile ilgili bir açıklama yapan AYOSK Başkanı Kuvvet Erim ”Menderes Belediye Başkanı Bülent Soylu ve Mithat Diker’in katkıları ile parkurun daha iyi hale getirildiğini ve yapılan çalışmalarla birlikte İzmir Otokros Kupası’nda uygulanacak yeni kurallar ile sporcu ve seyirci sayısında artış beklediklerini belirterek, 29 Nisan Pazar günü, otomobil sporları tutkunlarını piknik havasında bir yarış izlemenin keyfini yaşamaya davet ediyorum.” dedi. Otokros Yarışı’nın yapılacağı Menderes Otokor Parkuru, İzmir Adnan Menderes Havaalanı kavşağını Torbalı yönünde 6,5 Km. geçtikten sonra Kısıkköy girişinde sağ tarafta bulunan, Ege Asal Motor Spor Ralli Eğitim Merkezi içerisindedir. | 21 Nisan 2018 : 00.30

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top