Offroad sezonu Sakarya’da açılıyor

Türkiye Offroad Şampiyonasının ilk yarışı 21-22 Nisan arasında Sakarya’da gerçekleşecek. Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ve Adapazarı Belediyesi’nin de desteklediği organizasyon öncesi basın ile bir araya gelinildi. Bu sene en az 40 araçlık bir katılımın olması beklenen şampiyonada, yarışma 2 gün üzerinden olacak. Cumartesi ve Pazar günleri gerçekleşecek şampiyonada katılımın yoğun olması bekleniyor. 21-22 Nisan’da Türkiye Şampiyonasının 1’nci ayağı, Korucuk Vakıf İlköğretim Okulu Arkasında gerçekleşecek. Basın toplantısına Adapazarı Belediye Başkanı Süleyman Dişli, Gençlik ve Spor İl Şube Müdürü Murat Acar, 54 Otomobil Spor Kulübü Başkanı Bilal Bakan, Başkan Yardımcısı Zeki Karaçaylı yarış direktörü Şemsettin Erdoğan, yarış vekili Ayhan Yıldırım ve yarış güvenlik sorumlusu Latif Sancak ta toplantıda yer aldılar.

54 Otomobil Spor Kulübü Başkanı Bilal Bakan “2014 senesinde kurulan 2015-2016’da başkanımız ve belediyemizin destekleri ile düzenlediğimiz 2 yerel mahalli yarıştan sonra, başarılı olmamızdan sonra 2017 senesinde bize ulusal yarış verildi. Bu organizasyonu da başarılı bir şekilde gerçekleştirdiğimiz için 2018 Şampiyonası da bize verildi. Güzel bir yarış çıkartmayı planlıyoruz. Bu yarışı yapmamızdaki sebeplerden biri de şehrimin tanıtılması. Off-Road’ta çok güzel bir yere sahip olan bir şehiriz. Başkanımızın çok büyük destekleriyle Sakarya’da, Türkiye’nin en büyük otomobil sporları pistini yapmayı hedefliyoruz. Şu an taslak proje aşamasında. Sonrasında ise Sakarya çok büyük yerlere gelecek” diye konuştu.

Adapazarı Belediye Başkanı Süleyman Dişli de organizasyonla ilgili olarak; “Sporda hızlı bir gelişim içindeyiz. Sporun çeşitliliği de her geçen gün artıyor. Off-Road’ta bu çeşitlilik noktasında Türkiye’de ve şehrimizde yerini 2009’dan beri almış durumda. Buradaki arkadaşlar ise 2014 senesinden beri gece-gündüz çalışarak ilk başarılarını 2015 senesinde yerel bazda ortaya koydular. Biz sporu ve her dalını seviyoruz. Doğayla iç içe bir spor. İlk bakışta doğayla savaşıyor gibi görünüyor ama doğayla birlikte savaş değil tokalaşmaktır. Bizde elimizden gelen her desteği vereceğiz” ifadelerini kullandı. Yarış günü ilk  çıkan 01 etap kontrol  aracı Başkan Süleyman Dişli tarafından kullanılacak. Başkan Dişli, Elegant’ta yapılan tanıtım toplantısı  sonrasında yarışların yapılacağı Off-Road alanında, Fen İşleri Müdürü Derya Şirvanlıoğlu ve 54 Otomobil Sporları kulübü üyeleri ile inceleme yaptı. | 54 OSK, 16 Nisan 2018: 09.00

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top