Halikarnassos’ta raid kazası güne damgasını vurdu

Rally Halikarnassos’ta ikinci gün, otomobillerde podyum değişmedi. Suzuki’lerin 1-2-3’lük podyum üstünlükleri sezonun ilk bajasında son güne de taşındı. Sahibi olduğu Spormarket.com brandingi altında babası Mehmet Becce’nin hazırladığı Suzuki Grand Vitara’sı ile genç sporcu Mert Becce, 8 etabın geride kaldığı ikinci gün sonunda 5 saat 31 dakika 4 saniyelik toplam zamanıyla liderliğini yine rahat bir şekilde korurken en yakın rakibi, benzer Vitara ile yarışan takım arkadaşı Mehmet Tüfekçioğlu ile farkını 12 saniyeye taşıdı. Suzuki’leri podyuma taşıyan isim Cenk Gürpınar ise takım arkadaşının ardında 9 saniye farkla 3’ncülüğünü son güne taşıdı. Baja Anatolia Cup ilk yarışı olarak perşembe günü Bodrum meydanından verilen startla başlayan ve suv, atv, motor ile otomobiller olmak üzere dört farklı kategoride rally ve raid disiplinlerinde toplam 60’ın üzerinde aracın katıldığı mücadelede en zor ve en uzun programın yaşandığı bugün Datça bolgesibdeki etaplar geçildi. Sabah erken saatte Bodrum limanından feribotlar ile Datça yarımadasına transfer olan sporcular, Ege denizinin muhteşem kıyılarında dantel gibi işli orman ve dik yangın yollarında hünerlerini sergilemeyi sürdürdüler.

Özellikle orman yangınlarına tedbir amaçlı açılan yolların sert zeminli ve oldukça dik yapısında zorlanan sporcular arasında riski fazlasıyla yaşayanlar da olmadı değil. Dik orman yolu inişinde motorundan kayarak düşen ve omuzu zarar gören yarışçı, resque ile etap sonunda bekleyen ambulans ile en yakın hastaneye kaldırıldı. Ajansın ulaştığı ilk bilgilere göre yarış dışı kalan ve omuzu askıya alınan yarışçının hayatı riski bulunmuyor. Rally disiplininde yarışan 4×4’ler arasında mekanik sorunlar yaşayan veya takla atan ekipler de günü tamamlayamadılar. Kare kasa Cherokee ile yarışan Hüseyin Kurt, dik yangın rampasının inişinden önce mekanik sorun yaşadı ve rampadan düze indikten hemen sonra da yol kaybetti ve daha sonra etabın deniz kenarında soluklanmayı tercih ederek günü noktaladı.

Aynı etabın dik yangın rampasından zor ve zaman kaybıyla da olsa inmeyi başaran raid yarışçılarından Burçin-Armağan Şahin kardeşlerin rampadan düzlüğe indiklerinde sırada yaşadıkları büyük sevinç kısa sürdü. Yaklaşık 1 km ileride etap içinde karşı yönden çıkan bir araçtan kaçmak için yaptığı manevra sonrası yamaçtan aldığı ivme sonucu yan yattılar. Kafa kafaya kazadan kılpayı kurtulan genç bayan sporcu kaza ve yarış dışı kalmanın şokunu uzun süre üzerinden atamadı. Kaybolan veya etapta zorlanan raid ekiplerinin oldukça gecikmesi üzerine yarışın bittiğini düşünen jandarmanın yolu trafiğe açması sonrası bölgedeki otellerine gitmek üzere yola ters yönden giren bölgedeki bir otelin işletme müdürü ve şöförü hızla girdikleri kör bir sol virajda karşı yönden gelen yarışmacıları geç farketti. Ani bir refleksle yamaca yasladığı aracı kendi tarafına (sağ kapı) üzerine yan yatması sonrası aracından elindeki hafif sıyrıklarla sıyrılan genç bayan pilot, trafiğe kapalı olması gereken etapta karşısına çıkan araçla kafa kafaya kazadan son anda kurtulmasının şokunu uzun süre yaşarken en çok ta yarışamayacak olmasına üzüldü.. Baja Anatolia kupası Bodrum yarışında son gün olan yarın (pazar) kısa iki dağ etabından sonra şehir merkezine yakın konumlu seyirci özel etabı ile tamamlanacak. Kupanın ikinci ayağı Temmuz’daki Trans Abatolia yarışı. Kupa Kasım ayında Kaş’takı yarış ile tamamlanacak.

Aydın Hoşgör | Ralli Ajansı, Bodrum | 21 Nisan 2018 : 21.30

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top