Flash | Ülkü Park yenileniyor!

Ülkemizin yerleşik pistleri içerisinde en eskisi olan İzmir Pınarbaşı’ndaki Ülkü Park’ta bir süredir beklenmekte olan tadilat nihayet start aldı. İzmir Büyükşehir Belediyesi dozerleri pistin bir bölümünde düzenleme yapmak için çalışmaya başladılar. Pistin 2’nci hakem kulesinden sonra, hafif rampa aşağı inilen ve arka düzlük olarak bilinen bölümünün İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından otobüs garajı yapmak üzere devralındı. Pistin 3-4-5-6-7’nci kulelerini kapsayan arka kısım, dozerlerin arazide yaptığı harfiyat sonrası adeta pistten ayrıldı.

Ülkü Motorsporları Kulübü Başkanı ve Türkiye Pist Şampiyonlarımızdan İzmirli sporcu Ümit Ülkü, pistteki tadilat çalışmaları hakkında ajansa bilgi verdi. Ümit Ülkü, “İzmir Büyükşehir Belediyesi ile yapılan protokol ile pistin arka düzlük olarak bilinen kısmına Pınarbaşı’na sefer yapan belediye otobüsleri için garaj yapacağını” söyledi. Ümit Ülkü, “pistin 250 dönümlük arazisinin yaklaşık 5’te 1’i bölümüne denk gelen 50 dönümlük araziyi devralması karşılığında da İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin pisti yeniden baştan yapılandıracağını” açıkladı.

Ümit Ülkü, pistin pit (garaj) alanı önündeki start düzlüğü ve devamındaki restaurantın önünde bulunan ve karting pisti olarak kullanılan virajı da kapsayan arazide yepyeni bir proje ile farklı bir pist alanı oluşturulacağını ve pistin yeni projesinin asfaltlama dahil tüm çalışmalarının İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından gerçekleştireceğini söyledi. Ümit Ülkü, yaklaşık 2 küsur km’lik bir asfaltı olan Ülkü Park’ta yeni proje ile birlikte asfalt uzunluğunun 3 km’yi bulacağını, pistin ortasındaki boş arazinin değerlendirileceğini ve yeni projeye göre pistin yaklaşık 15 farklı virajlı olacağını söyledi.

Çalışmalar yaz boyunca süreceğini dile getiren Ümit Ülkü, sonbaharda Türkiye Pist Şampiyonası’nın son yarışının yeni pistte yapılmasına çalışıldığını belirterek, İzmir Büyükşehir Belediyesi ile sürdürdükleri görüşmelerde belediye tarafından yaptırılan plana kendilerinin de gerekirse maddi destek vererek farklı eklentiler yapmak istediklerini ve İzmir’e yakışır bir eser olması için çalıştıklarını açıkladı. Ülkü Park, İstanbul’da Intercity tarafından işletilen formula pisti ve Körfez Pisti’nden sonra ülkemizin yerleşik üçüncü pisti.

Aydın Hoşgör | Ralli Ajansı, İstanbul | 12 Nisan 2018 : 13.15

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top