Flash | Safari İstanbul Park’la anlaştı

Yakın geçmişte Siena ve Mitsubishi, 2017 ve 2018’de ise Opel OPC Cup ile tek marka kupası düzenleyen Safari Motorsport’un bu sezon kupanın 3 ayağını İstanbul Park’ta yapmak üzere pistin işletmecisi Intercity ile anlaşma yaptığı öğrenildi. Hakan Dinç’in sahibi olduğu Safari Motorsport, Opel OPC Cup’ı 2017’de Körfez ve İzmir pistlerinde tamamlamıştı.

Opel OPC Cup’ın 3 ayaktan oluşan kış kupası versiyonunu yine Körfez Yarış Pisti’nde düzenleyen Safari, 5’li gruplar halinde eleme ve sonrasında grup birincilerinin final grubunda rekabet etmesi kadar, ülkemizde ilk kez uygulanan joker geçişi ile de Körfez’deki heyecanı farklı bir boyuta taşırken, Kış Kupası’nın galibi ise Bursalı genç sporcu Çağlayan Çelik olmuştu.

Tek marka kupalarının organizatörlerinin İstanbul Park’ta yarış yapmak için kendileri ile masaya oturup anlaşma yapması gerektiğini savunan Ali Vural Ak, federasyonun İstanbul Park’ın kendi  tek marka kupalarını engellemesini ise tahkim kararı ile önüne geçti. Bugün ise organizatör şirket Safari Motorsport adına Hakan Dinç pistin işletmeci Ali Vural Ak ile yeni sezon için masaya oturup şartlar konusunda anlaşma sağlayarak yeni sezon için kupasının heyecanını İstanbul Park’ın uluslararası normlardaki asfaltına taşıdı.

Aydın Hoşgör | Ralli Ajansı, İstanbul, 13.05

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top