Ege Asal Challenge’da kazananlar belli oldu

2018 Ege Asal Challenge 22 Nisan Pazar günü saat 13’de Ege Asal Ralli Merkezi‘nde organize edildi. Türkiye’nin çeşitli şehirlerinden Otomobil Sporlarına ilgi duyan kişilerin katıldığı organizasyon büyük bir coşku içerisinde geçti. Bu yıl rekor bir katılım başvurusunun yaşanması sonucunda jüri yüzlerce kişi arasından 66 kişiye seçmelerde yer verdi. Gerçekci yarış simülasyonları konusunda engin tecrübeye sahip olup olan Sim Racers Türkiye üyeleri de sanal ortamdan gerçek ortama geçerek bu seçmelere katıldı.

Seçmelerde katılımcılar direksiyon başındaki yetenekleri kadar, sporcu disiplini ve takım ruhu kriterlerine uygunluk olarak, juri tarafından değerlendirilerek puan aldılar. Sabahın erken saatlerinden itibren Ege Asal Ralli Merkezi‘nde bir araya gelen yarışmacılar sıranın kendilerine gelmesini heyecanla bekledi. Otomobil sporlarının yeni yıldızlarını bulmak amacı ile düzenlenen organizasyon iki etap olarak gerçekleştirildi. Birinci etapta elde edilen puanlar doğrultusunda jüri 5 erkek ve 5 kadın katılımcının finale katılmasına karar verdi. 40 yılın üzerindeki motor sporları kariyeri ile neredeyse bir ömür geçiren Ege Asal Motor Spor‘un kurucusu Mithat Diker yazdığı “Yolun Yarısında Rallilerde 35 Yıl” kitabını challenge katılımcılarına imzalayarak hediye etti.

Puan farklarının çok az olmasından dolayı, kadın finalistler arasında rekabet son ana kadar devam etti. İstanbul’un ünlü güzellik ve estetik merkezi Luva Klinik’in sahiplerinden Ebru Çolak finallerde stili ile göz doldurdu. Elemelerde beşinci sırada yer alan Başak Kurt başarılı bir performans ile günü 2. sırada tamamladı. Zerrin Sanem Ur 11 puanla üçüncü oldu. Elemelerde ikinci sırada yer alan Merve Akyıldız finalde heyecanlanınca ancak 4 puan alabildi ve toplam 12 puan ile dördüncü sırada kaldı. 2018 Ege Asal Challenge kadınlar finalinde Yasemin Erikli elemelerde gösterdiği performansı finalde tekrarlayarak alınabilecek en yüksek toplam puan olan 20 puanla birinci olarak Mayıs ayında yapılacak 2. İzmir Otokros yarışına Ege Asal Metal sponsorluğunda katılmaya hak kazanandı.

Erkek katılımcılar arasında otomobil sporlarının yeni yıldızlarını bulmak jüri için pek kolay olmadı. Finallerde 5 katılımcı arasında yaşanan puan mücadelesi son dakikalara kadar sürdü. Başarılı performansları ile dikkat çeken Enes Tandoğan, Tolga Kulak, Mert Yıldız Tekin, Emre Tan ve Murat Mutlu arasındaki mücadelede kazanan Enes Tandoğan oldu. Son iki yıldır birinciliği son anda elinden kaçıran Enes Tandoğan bu yıl mutlu sona ulaştı ve Mayıs ayında yapılacak 2. İzmir Otokros yarışına Ege Asal Metal sponsorluğunda katılmaya hak kazandı. | 23 Nisan 2018 : 20.36 

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top