V2’de buruk zafer!

Ülkü Motor Sporları Kulübü (ÜMK) tarafından düzenlenen V2 Challenge’da sezonun son yarış günü, yaşanan kaza sonrası tamamlanamadığı için, sezon 1’ncisi Hakan Mete Kutay zafer turunu bir gün sonra (Pazar) atmak zorunda kaldı. Körfez Yarış Pisti’nde yapılan üçüncü hafta ilk yarışı 5’nci tur tamamlanamadan yaşanan kaza sonrası yarıda kaldı. Pistin temizlenmesinden sonra da direktörü kararı ile yarışın kalan 6 turu için yeniden start verilmedi. Tamamlanan 4’ncü tur sonrasında lider durumda bulunan Hakan Mete Kutay, yarışın birincisi olarak tescil edildi. Metin Çalışkan 2’nci, Uğur Fatinoğlu da 3’ncü olarak ilan edildiler.

Kazaya neden olan Hasan Gökhan Bedir, yarış durdurulduktan sonra piste ambulans girdi. Bedir, ambulans doktorunun ilk tetkiklerinde darbe sırasında emniyet kemerinin sıkmasından dolayı kaburgalarında ezilme olasılığı göz önünde bulundurularak hastaneye kaldırıldı ancak çekilen röntgen sonrasında kırık nedeniyle ayağının alçıya alındığı öğrenildi. Bedir’in kontrolsüz olarak asfalta geri dönmesi sonrası kafa kafaya çarpışmaktan kaçınamayan Levent Başaran ise, sıyrıksız atlattığı kazadan sonra yarışları seyirci olarak takip etti.

V2 Challenge’de yaşanan sert kazadan sonra, kazaya karışan araçlar garaja çekildi.  Bedir’in aracı pert’e çıkarken, Başaran’ın da aracına dar zamanda hızlı müdahale edilemedi. Beklenmedik sert kaza sonrası sporcularda moraller düşerken, yarışacak araç sayısının da azalması üzerine, organizasyon günün ikinci ve sezonun son yarışını bir gün sonraya erteleme kararı aldı. Günün ilk yarışının galibi ilan edilen Hakan Mete Kutay, son yarışı öncesi V2’de sezon 1’nciliğine ramak kalmışken, şampiyonluk turunu Pazar gününe bıraktı. Kutay, doğum günü nedeni ile hem arkadaşlarının ve hem de garajın kendisi için hazırladığı ayrı ayrı sürpriz doğum günü pastasını buruk zaferi ile kesmek zorunda kaldı. | 24 Mart 2018 : 21.30

Aydın Hoşgör | Ralli Ajansı, Körfez

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top