Türk yarışçılar Kırcaali’de çok memnun kaldılar

Bulgaristan’ın Kırcaali şehrinde yapılan offroad trophy yarışında kayıt yaptıran 22 Türk ekibinden 19’u start aldı ve komşudaki rekabete renk kattı. 16-18 Mart tarihleri arasında yapılan yarışta Türk yarışçılardan Tolga Yılmaz, Ahmet Çepni, Okan Sayın ve Cenk Gürpınar, yarış sonrası görüşlerini Ralli Dünyası Dergisi ile paylaştılar. Kırcaali’de en iyi Türk ekibi olarak finiş gören  Tolga Yılmaz, “hedefimiz keyif alıp, kırmadan, ‘çirkin’i finişe getirebilmekti” diye söze başladı, “finişi görebileceğimize inanıyorduk ama kupa alacağım hiç aklıma gelmemişti” diye ekledi. Yarışta ilk gün hiçbir sorun yaşamadan 7’nci sırada bitirdiklerini belirten Yılmaz, “yarışın 2 günü uzun ve yorucu olacağını biliyorduk” dedi. İkinci gün yine araçlarını koruyarak başladıklarını ve etabın sonlarına doğru yol kaybettikten sonra ‘sakin kalarak’ bir şekilde etabı tamamladıklarını ve bunun da performanslarını taçlandırdığını söyledi.

Ahmet Çepni, son 5 yıldır katıldığı Kırcaali’de ilk günü çok kısa ikinci günü ise gereğinden fazla uzun ve yorucu bulduğunu söyledi. Kırcaali’de hedeflerini ‘en iyi dereceyi elde etmek’ diye özetledi. ‘Artık o kıvama geldik’ diye konuşan Çepni, “İlk günkü performansımız oldukça iyiydi” dedi. İkinci gün ters bir yanal eğimde yan yattıklarını ve vinçlerken ön halatları koptuğu için biraz vakit kaybettiklerini, son 10 km de zamanın bittiğini fark ettiklerinde etaptan çıkıp en kısa yoldan finişe geldiklerini aktaran Çepni, “İkinci günkü performans çok daha iyi olabilirdi” diye konuştu.

Oğlu ile yarışa katılan Okan Sayın, son iki sene maalesef ilk gün yaşadığımız sorunlar sebebi ile devam edemiyoruz” dedi ve sözlerini şöyle sürdürdü; “ancak buna üzülmek yerine aracımızı geliştirmek adına fırsat görüyoruz. Diğer ülke takımlarının yaptıkları araçlar da bazen bize fikir veriyor.” Sayın, baba oğul yarışan bir ekip olduklarını yineledi ve “bizim beraber yarışmamızdan ve beraber bir şeyler paylaşmaktan daha önemli bir hedefimiz yok” dedi.

“Son üç senedir Kırcaali’ye yarış seyretmeye gidiyordum” diye söze başladı, Cenk Gürpınar ve şöyle sürdürdü; “yeni yapılan yarış aracımı denemek için güzel bir ortam olacağını düşündüm ve katılmaya karar verdim. İlk 35 km lider olarak gidiyordum, sol arka aks yerinden çıktı ve ilk günü tamamlayamadım. İkinci gün güzel başladı ama ilerleyen kilometrelerde yine aynı aks yerinden çıktı, etap içinde tamir ederek finişe gelebildik, tabii ki derecemiz kötüydü. Yarış organizasyonu bazı yol notlarında hatalar olsa da genel olarak başarılıydı.”

Tolga Yılmaz, Ahmet Çepni, Okan Sayın, Cenk Gürpınar ile birlikte Adnan Ofluoğlu ve diğer yarışçıların Kırcaali ile ilgili yorumları en detaylı şekilde ve yarışın geniş haberi ile fotoğrafları Ralli Dünyası Dergisi’nin Nisan sayısında yayınlanacak. Otomobil ve sporları konusunda ülkemizin ilk ve tek aylık dergisi olarak 220’nci sayısını yayınlamaya hazırlanan Ralli Dünyası Dergisi’ne abone olarak siz de sporun nabzını avucunuzun içinde tutabilirsiniz. Ralli Dünyası Dergisi’ne hemen şimdi abone olmak, daha da kolay; 0533 4918945’i arayabilir, aynı numaraya whatsapp mesajı bırakabilir veya detay bilgi için burayı tıklayabilirsiniz. Üsetlik şimdi dergi üyelik bedelini adresinizde POS cihazımıza kredi kartı ile de ödeyebilirsiniz.

Aydın Hoşgör | Ralli Ajansı, İstanbul, 23 Mart 2018 : 10.20

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top