Panda tık’laması!

Bulgaristan’ın Kırcaali şehrinde yapılan offroad yarışının Pazar günkü seyirci etabı, etkili yağmur nedeniyle beklenen seyirci kitlesine ulaşamadı ancak parkurdaki mücadele yine üst düzeydeydi. Üstelik, güçlü araçların hard-trophy klasmanı için sergiledikleri rekabet, daha da keyifliydi. Yarışın organizasyonu da, seyirciye keyifli enstantaneler izletmek adına seyirci etabını farklı geçişlerle donatmıştı. İş makinalarının devasa çıkma lastikleri, bu kez arazi araçlarının aşması gereken zor bir engeldi! Dev lastiklerden sıyrılanlar ise, sadece birkaç metre ileride, ‘devasa bir ağaç kütüğünü’ de aşmak zorundaydılar. Esxpert Mod ve Ekspert Prototype kategorisinin ‘ağır’ abileri için bunlar ve benzerleri aslında kolay geçilebilecek engeller oldular. Ama bir engel daha vardı, ki bir çok araç için ‘dış destek almak’ zorunlu oldu.

Aydoff Trial takımının Detoro ile yarışan Seda Özkutlu-Haydarb Argaç ikilisi, seyirci etabının bu zorlu geçiş noktasında toprağa dikine gömülü iş makinası lastiklerinin bu engelini aşamadı ve dev lastiklere takılarak kalakaldı (1). Yaptığı ileri geri manevralar işe yaramadığı gibi, ülkemizdeki offroad yarışlarında neredeyse her engel başında konumlanan ve istek üzerine devreye girip takılan araçları kurtarmayı bekleyen resque’lar bu yarışta yoktu!.. Etap görevlilerinin de kıpırdamadıkları bu anlarda, engele takılan yarışçının tek umudu ise arkasından gelmekte olan rakibiydi. Nitekim, Seda’nın hemen ardında yarışmakta olan 426 kapı numaralı Yunan ekibi Papadopulos-Abatzopulos ikilisinin Solopap araçları, lastik engelinin gerisindeki düzlükte durdu, geri geri gidip mesafe kazandı ve ardından hızlanarak engelin dibine süratle geldi. Dev iş lastiklerine takılı olan Seda’nın Detoro’suna sağlı sollu birçok kez dokunarak onu silkeleyen (2) Yunanlı ekip, birkaç denemeden sonra Türk rakibini kurtarmakla belki birkaç dakika fazla zaman kaybetti ama Bulgar seyircilerin alkışları kayıp dakikaları fazlasıyla motive etti. Seda önde, Yunanlı ardından turlarına devam ettiler.

Aynı etabın ikinci turunda, şanssız bir şekilde engele takılan bu kez Yunanlı oldu (3)! Aracı yine aynı engele göbekten takıldı ve dev iş makinası lastiği üzerinde asalı kaldı! Yine kimse kılını kıpırdatmadı, yardım ise yine rakibinden geldi. Üstelik bir öncekinde yardım ettiği Aydoff’lu Seda’nın takım arkadaşı Fuat Bilgin’di bu kez yardım eden rolüne soyunan.  Detoro’su ile Beşiktaş renklerini parkurlara taşıyan traillerin ‘Panda’sı, Yunanlı gibi gerile gerile gelmedi, fakat rakibinin askıda kalan aracına ‘bir tık’ dokunması (4) dahi yeterli oldu!. Yunanlı yarışçı, bir önceki turda verdiği desteğin karşılığını aldı ve bu kez kendisi engelden kurtulup etabı tamamladı. Bulgar seyircilerden bu kez alkışı toplayan yarışçı olan Fuat Bilgin, zorlu yarışı 8’nci sırada tamamladı ama yarışta en çok konuşulan ‘rakibe destek’ hamlesi ile hafızalara kazındı. | 19 Mart 2018 : 22.50

Aydın Hoşgör | Ralli Ajansı, Kırcaali Bulgaristan

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top