Meksika’da zaferin adı Ogier

M-Sport’un Fransız pilotu ‘son şampiyon’ Sébastien Ogier, Mekisa Rallisi’nde Fiesta WRC’si ile yılın ikinci zaferini kazandı. Bu zafer sonrası takım, üreticiler klasmanında iki sıra yükseldi ve 2’nciliğe çıktı. Citroen pilotu Kris Meeke ralliyi üçüncü sırada tamamladı ve Citroën WRT için yılın ikinci bir podyumunu elde ettiler. Bu arada, Sébastien Loeb 5’nci olarak dikkat çeken bir geri dönüş yaptı. Günün açılış sahnesinde bir dizi dar ve virajlı bölümler ile ardından Las Minas’taki iki geçiş için daha hızlı yollar, son ayak ise Pazar gezintisinden başka bir şey değildi. Kris Meeke sürücüler şampiyonasında 4’üncü durumda. Loeb, ralliyi güvenli bir şekilde 5’nci bitirdi. C3 WRC bir kez daha güvenilirliğini ve performans seviyesini kanıtladı. Citroen WRT, Meksika’da kazandığı puanlar sayesinde, üreticilerin şampiyonasında ikinci sırada yer aldı.

M-SPort patronu Malcolm Wilson, “Sébastien’in Meksika’da kazanma şekli olağanüstü idi. Başından beri inanılmaz bir performans sergiledi. Özellikle Cuma günü inanılmazdı. Cumartesi öğleden sonra ise Sébastien’i en iyi şekilde gördük. Bizi hayal kırıklığına uğratmayacaklarını biliyorduk. Biz de her yarışta her şeyin yüzde 100 olmasını sağlamalıyız. Bu arada da yaptığımız ilerlemeyi görmek harikaydı. Geçen sene, kazanmak için bu kadar mücadele edemedik, ama bu yıl farklı bir hikaye oldu. Çalışmayı durdurmadık ve tüm zorlu işlerin sonucunu görmek harika” dedi.

Sébastien Ogier ise, yarış sonrası şunları söyledi: “Bugün süper mutluyum ve bu galibiyet, FIA Dünya Ralli Şampiyonası’nda onuncu yıldönümümüzü kutlamak için benim ve Julien için harika bir yöntem oldu. 2008’de Junior kategorisinde bir galibiyetle başlamıştık, burada pek çok harika şey oldu. O zamandan beri bu galibiyet, bence en iyilerinden biri. Bu hafta sonu gerçekten her şeyi verdik. Julien mükemmeldi ve takım da çok güçlüydü. Zafer elbette harika, ama bu gerçekten iyi bir performans. Geçen bir sene boyunca bu kadar büyük bir gelişme kaydetmiştik. Bu, sezonun geri kalanı için çok pozitif bir sonuç. Tüm hafta sonu limitteydim. Yolda ilk olduğunuzda, en iyisini yapmaya çalışıyorsunuz ama zaman hala geride kalanlardan çok uzak. Her zaman bununla ilgili bir hayal kırıklığı var. Gidiyor ve pes etmiyorduk, yaptığımız şey buydu. İkinci gün, durumumuz biraz daha iyi idi ve biz baskıya devam ettik, öğleden sonra liderliği aldık yapabildik. Bu hafta sonuyla gurur duyabiliriz ve daha iyisini yapabileceğimiz pek bir şey yok. Son etaba kadar her şeyi verdik.”

Kris Meeke, yarış sonrası görüşlerini şöyle açıkladı; “açıkçası, bu hafta sonu hayal kırıklığına uğradım. Meksika’da kazanmak için ihtiyacımız olan her şey vardı – hız, araba ve yol pozisyonu ama ben bu işi ben yapmadım. Çok aptalca hatalar yaptım. Geçen sene çok rekabetçi olduğumuz Korsika’dan başlayarak itibaren kendimi düzeltmem gerekiyor” derken, Sébastien Loeb de ralli sorası şunları söyledi; “Meksika’ya geldiğimde işlerin yolunda gittiğini düşündüm. Herkesin bir saniyenin onda biri üzerinde savaştığını ve geride kaldığını görmek için fazla bir şey olmadığını aklımda tutarak, kendi seviyemi görmek istedim. Bu yüzden bu tempoda olmak sürpriz oldu, sadece kendimi başkalarına karşı düzgün bir şekilde test edemediğim için patlayan lastik yüzünden derin bir hayal kırıklığı yaşadım. Çok iyi bir hafta sonuydu ve bu geri dönüşümüzün ilk amacı buydu. Umarım hala kendimle görmem için gereken bir kaç şey daha var olsa da, Koriks’da iyi bir sonuç almak için devam edeceğiz” | 12 Mart 2018 : 11.45

 Meksika Rallisi 2018 Genel Klasman
1) Ogier / Ingrassia (Ford Fiesta WRC) 3:53:58.0
2) Sordo / Del Barrio (Hyundai i20 WRC) + 1:13.6
3) Meeke / Nagle (Citroën C3 WRC) + 1:29.2
4) Mikkelsen / Jaeger (Hyundai i20 WRC) + 1:48.4
5) Loeb / Elena (Citroën C3 WRC) + 2:34.6
6) Neuville / Gilsoul (Hyundai i20 WRC) + 9:13.0
7) Tidemand / Andersson (Skoda Fabia R5) + 10:34.7
8) Latvala / Anttila (Toyota Yaris WRC) + 15:47.1
Pilotlar Şampiyonası; Sébastien Ogier – 60 puan, Thierry Neuville 51, Andreas Mikkelsen 34, Kris Meeke 32, Jari-Matti Latvala 30, Ott Tänak 26, Esapekka Lappi 23, Craig Breen 20 , Dani Sordo 18, Sébastien Loeb 10,  Markalar Şampiyonası; Hyundai WRT 84, M-Sport Ford WRT 72, Citroën Total Abu Dhabi WRT 71, Toyota Gazoo Racing 67.

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top