Meksika’da son gün Citroen’in podyum hesapları

Meksika’da Citroën WRT’nin efsane ismi Sébastien Loeb, 3’ncü günü 5’inci sırada tamamladı. Kris Meeke ise liderin 35,9 saniye ardında 2’nciliğini son güne taşıyarak, podyum için şansını yükseltti. Guanajuatito’da yarışın ikinci günü ciddi bir meydan okuma ile başladı. Bu ayak, Meksika’nın ünlü ve son derece dar ama teknik olarak zorlu yolları, kaya ve taşlarla kaplı, hassas ancak esnek sürüş gerektiren yollarını  içermekteydi. Sébastien Loeb açısından atak yapmak için zor gündü. 44 yaşındaki Loeb, rallinin başından bu yana liderliğe oldukça yaklaştı. Fransız efsane şampiyon, rekabette C3 WRC’den farksızdı. Kuzey İrlandalı Kris Meeke, 12’nci etabı kazanarak günün ilk bölümünde podyuma çıktı.

Ancak Sébastien Loeb’ün keyfi kısa ömürlü oldu. Öğleden sonraki ayağın (14’ncü etap) başlangıcında lastik patlattı ve 9 kez dünya ralli şampiyonluğu olan Loeb 2 dakikadan fazla zaman kaybederek podyum umutlarını buharlaştırdı. Loeb, Meksika’daki en son yarıştığı altı yıl öncesine göre, inanılmaz performansından hiçbir kaybetmediğini gösterdi. 38 yaşındaki İrlandalı Kris Meeke, 15’nci etapta spin atmasına rağmen, ardındaki rakibi ile 10.9’luk bir farkla günü ikinci sırada kapadı. Meksika’da son gün üç etap aksiyonlu geçecek gibi görünüyor.

Citroën Yarış Takımı Müdürü Pierre Budar, gün sonunda yaptığı açıklamada, “açıkçası, bizim için karışık bir gün oldu” dedi ve ekledi; “Seb’ın atağı ile sıra dışı bir sabah geçirdik, ancak sonrasındaki lastik patlamalarından dolayı hayal kırıklığı yaşadık. Lastiği değiştirme kararı çok kayıp verdi, aksi halde günü podyumda bitireceklerdi. Yine de bu performansından dolayı kendisini kutluyorum. Bu arada Kris, bir kaç hataya rağmen, sağlam bir performans sergiledi ve şimdi iyi bir şansı var. Gerçekten güçlü bir sonuç elde etmek için, hala yarın işi bitirmek zorunda!”.

Kris Meeke de, gün sonunda “tempo olarak özellikle sabah gerçekten rahat olduğumuz için iyi bir gündü. Seb’in çılgınlığından faydalandım, ama bu rallide bir bölümdü ve bu etap özellikle bir sürü gevşek taşla çok zordu. Yarın (bugün) podyuma ikinci sırada çıkmak için işi sağlama olmak zorundayız, ama bu kolay bir iş olmayacak. Öğleden sonra artacak olan sıcaklıklar ile gün ilginç olabilir. Sabahın erken saatlerinde çok daha serin olduğunda, lastik seçiminde doğru karar vermeliyim” dedi.

Sébastien Loeb de, günü şöyle özetledi; “sabah, dünkü performansı onaylamak ve Meksika’da altı yıl aradan sonra genel klasmanda liderliği beklemiyordum ama bunu yaşamak güven vericiydi. Sürüş becerilerimi kaybetmediğimi gördüm, lastik patlayana kadar da üst sıralar için sert bir rekabet için hazırdım. Virajın içinde iki tane köşeli taş vardı. Onların ne kadar riskli olduğu sonradan ortaya çıktı. Çünkü yaptığımız hata sonrası lastiği değiştirmek için durmadık. Şimdi bitirmeye çalışacağız ve mümkün olduğu kadar çok yarışıyor olmaktan dolayı keyif alacağız.” | 11 Mart 2018 : 08.45

Meksika Genel Klasman (Cumartesi)
1 Sebastien Ogier/Julien Ingrassia (Ford Fiesta WRC) 3h25m03.1s
2 Kris Meeke/Paul Nagle (Citroen C3 WRC) +35.9s
3 Dani Sordo/Carlos del Barrio (Hyundai i20 Coupe WRC) +46.8s
4 Andreas Mikkelsen/Anders Jaeger (Hyundai i20 Coupe WRC) +1m28.4s
5 Sebastien Loeb/Daniel Elena (Citroen C3 WRC) +2m19.7s
6 Thierry Neuville/Nicolas Gilsoul (Hyundai i20 Coupe WRC) +4m44.6s
7 Pontus Tidemand/Jonas Andersson (Skoda Fabia R5) +9m24.2s
8 Gus Greensmith/Craig Parry (Ford Fiesta R5) +15m06.8s
9 Jari-Matti Latvala/Miikka Anttila (Toyota Yaris WRC) +15m59.6s
10 Pedro Heller/Pablo Olmos (Ford Fiesta R5) +21m43.0s

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top