Luyanuk, Azores’te son güne lider gidiyor

Avrupa Ralli Şampiyonası’nın Azores’te yapılmakta olan ilk yarışında Fiesta R5 ile yarışan Rus rallici Alexey Luyanuk’un liderliğinde sürmekte olan rallide Skoda R5 ile Portekizli Maura Ricardo 21.8 farkla 2’nci, benzer bir otomobil ile yerel kahraman Bruno Magalhaes lidere 32.4 saniye farkla 3’ncü durumda bulunuyorlar. Alexey Lukyanuk, gün sonunda yaptığı açıklamada “günü lider tamamlamak harika, hata yok, arkadan büyük bir baskı yok. Etaplarda zaman zaman hayvanlarla karşılaşıyoruz, maalesef bu kez hızlı bir bölümün başında oldu” dedi.

Bruno Magalhages de gün sonunda şunları söyledi; “her şey yolunda gidiyor, şimdi benim için daha kolay. Araba da iyi çalışıyor”. Bu arada, Azores’e günün son etabında yarış Polonyalı Thomasz Kasperczyk’nın taklası nedeniyle durdu (üstteki fotoğraf). Bloke olan yol temizlendikten sonra yarış kaldığı yerden devam edildi. Polonyalı rallici, “Ne diyebilirim ki, arkadaki ekipler için çok üzgünüm. Takla attık, ama araba iyi çalışıyor gibi görünüyor, bu yüzden servise gideceğiz ve arabayı kontrol edeceğiz” dedi. Azores Rallisi’nde son gün olan yarın, toplam 6 etap daha geçilecek.

Azores’te yarışan Türk rallici Orhan Avcıoğlu son güne 17’nci başlayacak. Rallide geçilen 9’ncu etapla birlikte tamamlanan ikinci gün sonunda Tok Sport WRT’nin genç pilotu, ikinci günün ikinci lupunda yaptığı atakla kendisini 17’nciliğe taşıdı. Avcıoğlu, günün son rallinin ise 9’ncu etabını da 17’nci zamanla tamamladı ve genel klasmanda iki sıra birden yükseldi. | 23 Mart 2018 : 21.21

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top