Kırcaali’de Türklerin ayak sesleri!

Bulgaristan’ın Kırcaali şehrinde yapılan Trophy-Rally-Offroad yarışında Türk ekipleri zorlu rekabet sergilediler. Üç gün süren yarışın Expert Pro kategorisinde Gaz 69 aracıyla Kristin Zaimov-K.Georgyovski ekibi 7 saat 26 saniyelik toplam zamanlarıyla 1’nci olurlarken, Türk ekiplerinden Burak Ayvaz-Semih Noyan ikilisi Detoro’ları ile 4’ncü sırada finiş gördü. AVC Offroad takımının ‘Kutup Ayısı’ Toyota Lc’si ile Adnan Ofluoğlu-Ender Altıntaş ikilisinin 6’ncı sırada tamamladığı yarışta Detoro’ları ile Seda Özkutlu-Kaydar Argaç ikilisi 7’nci,  ‘Panda’ isimli Detoro’su ile Fuat Bilgin-Mehmet Emir ikilisi de kategorilerinde 8’nci sırada yarışı tamamladılar. Pro Kategorisini ilk 10’da tamamlayan diğer Türk ekibi de Jeep Cherokee’leri ile Barış Tunca-Birol Serbest ikilisi oldu. Kardjali’deki yarışta, hardoffroad’un yanı sıra rally ve trophy disiplinlerinde de rekabet yaşandı.

İlk iki gün kapalı ama kuru bir havada zorlu tırmanış ve dere geçişi içeren etaplarda mücadele eden ekipler, son gün yağmurlu bir havada gerçekleştirilen seyirci etabında da zorlu yapay engelleri aşmakta hünerlerini sergilediler. Dört farklı kategoride toplam 80’e yakın katılımın gerçekleştiği yarışta parkurun sertliği ve rekabetin çetinliği sonucu pek çok ekip mekanik problemler, yol kaybetmeler ve zaman kayıpları nedenleriyle finişe dahi ulaşamadılar. Yağışla hava nedeniyle seyirci etabına Kırcaalili ve Bulgar offroadseverlerin ilgisi az olurken, yarışın parkurda yapılacağı belirtilen ödül töreni de olumsuz hava koşulları nedeniyle otelde gerçekleştirildi. Komşudaki yarışta sert ve zorlu bir rekabet ortamında sezonu açan Türk ekipleri, üç günlük yarışta keyif alıp ter atarak yurda döndüler. | 19 Mart 2018 : 12.00

Aydın Hoşgör | Ralli Ajansı, Karcaali, Bulgaristan

Kırcaali Offroad yarışının fotoğraflar, videoalar ve Türk sporcularından yorumlar ilerleyen saatlerde ajansta yayınlanacak.

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top