İstanbul Park’ta bu sezon yarışa doyulacak!

İstanbul Park Spor Kulübü’nün 2018 yarış takvimi belli oldu. Pistte özel kupalar, offroad’da baja kupası ve ulusal offroad yarışları düzenleyecek olan İstanbul Park Spor Kulübü, 8 Nisan’daki yarışlarla sezonun ilk startını verecek. Intercity İstanbul Park’ta Eylül ayında yapılacak olan İstanbul Motoring Festival’de de kupa yarışlarının birer ayakla yer alacağı Intercity İstanbul Park’taki sezonun son startı ise 15-16 Aralık’ta yapılacak olan baja kupasının son ayağı olacak.

İstanbul Park Spor Kulübü’nün (IPSK) Intercity İstanbul Park’ta 8 Nisan’da gerçekleştireceği ilk yarış haftasında üç farklı kupanın 2018’deki ilk yarışları yapılacak. İlk kez yarışacak olan amatörlere yönelik Clio Cup ve amatörlüğün bir adım ötesi olan Megane Cup’ın yanısıra bu sezon ilk kez yapılacak olan üst düzey pist kupası, Intercity Platinum Caterham Cup, şimdiden katılımcılarını heyecanlandırıyor. Üst segment ve ‘sıfır’ 20 Caterham’da pistlerin tecrübeli isimleri kozlarını paylaşacaklar.

Intercity Platinum Caterham Cup’ın 8 Nisan’daki ilk yarışını 6 Mayıs, 24 Haziran, 23 Eylül, 30 Eylül, 28 Ekim yarışları izleyecek ve kupa, 28 Kasım’daki 7’nci ayakla tamamlanacak. Platinum Caterham Cup’ın 23 ve 30 Eylül’deki ayakları, İstanbul Motoring Festival programı kapsamında ve Intercity İstanbul Park’ta tribünleri doldurması beklenen binlerce seyirci tarafından da izlenecek. Intercity Platinum Caterham Cup’ta Vural Ak, Ümit Ülkü, Bilal Saygılı gibi tecrübeli ve şampiyon isimlerin yanı sıra Emir Ay ve Çağlayan Çelik genç pilotlar da yarışması bekleniyor. Intercity Platinum Caterham Cup ve diğer özel kupaların yarışmacı listeleri yarından sonra ajansta yayınlanacak.

Aynı yarış haftalarında yapılacak olan Clio Cup ve Megane Cup yarışları Intercity İstanbul Park’taki adrenalini daha da arttıracak. Diğer taraftan 24-25 Kasım’da Ulusal Offroad Şampiyonası’nın 6’ncı ve son ayağını Intercity İstanbul Park ve çevresindeki ormanlık arazide düzenleyecek olan İstanbul Park Spor Kulübü, ilk kez bu yıl üç ayaktan oluşan Baja Kupası’da gerçekleştirecek. 21-22 Temmuz’da ilk ayağı yapılacak olan Baja Kupası, 20-21 Eylül’deki 2’nci ayak yarışı ile devam edecek. Baja Kupası 15-16 Aralık’taki üçüncü ayak yarışı ile tamamlanacak.

Aydın Hoşgör | Ralli Ajansı, İstanbul, 22 Mart 2018 : 11.40

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top