Duayen WRC Fotoğrafçısı Selden jübileye hazırlanıyor

Dünya Ralli Şampiyonası fotoğrafçısı İngiliz Maurice Selden, bu sene Almanya Rallisi’nde kariyerinin 450’nci WRC’sini fotoğraflayacak. Aralarında ülkemizin otomobil sporlarındaki en eski ve tek dergisi Ralli Dünyası da dahil olmak üzere birçok yayın ve işveren için etkileyici bir kariyer üzerinde çalışmış olan Maurice, son olarak RallySport Magazine’in uluslararası ralli muhabiri Martin Holmes’ ile birlikte çalışıyor. Emekli olmasına rağmen, Maurice birkaç WRC rallisine katılmayı sürdürürken aynı zamanda Galler’de açacağı ve 40 yıllık motor sporları fotoğrafçılığını gözler önüne sereceği fotoğraf sergisini dört gözle bekliyor.

Bugüne kadar 449 Dünya Ralli Şampiyonası rallisi fotoğraflayan Selden’in WRC yarışlarını fotoğrafladığı 30 ülke ise şunlar; Kanada, ABD, Meksika, Brezilya, Arjantin, Fas, Fildişi Sahili, Kenya, Avustralya, Yeni Zelanda, Çin, Japonya, Endonezya, Ürdün, Kıbrıs, Türkiye, Bulgaristan, Yunanistan, Polonya, İtalya, Monte Carlo, Fransa, İspanya, Portekiz, Almanya, Norveç, İsveç, Finlandiya, İrlanda ve Birleşik Krallık. Ayrıca birkaç kez Paris – Dakar, Hong Kong – Pekin ve diğer Asya Pasifik Ralli Şampiyonası rallilerine, üç kez de Pikes Peak ve çok sayıda Avrupa Ralli Şampiyonası rallisine gitti. 1987’de Martin Holmes ile birlikte çalışmaya başladı. Fotoğraf ajansı LAT’da görevli iken aynı zamanda F1’i de izledi. Dallas, Las Vegas, Long Beach, Detroit, Montreal, Sao Paulo, Rio de Janerio, Buenos Aires, Güney Afrika ve Adelaide’deki ilk Avustralya Grand Prix’sini görüntüledi.

Evli ve 1980’de oğlu, 1982’de ise kızı oldu, şimdi ise dört torunu var. LAT’da göreve başladığında, Motor Sporu, Motoring News, Motorcycle Monthly ve Gun Review’a çalışan küçük bir ajanstı. Şirket zamanla büyüdü ve Marlboro, JPS, Williams F1 ve ICI gibi birçok büyük müşteriye fotoğraf vermeye başladı. 1987’de Martin Holmes Rallying‘e katıldı. Genellikle yüksek riskli, tehlikeli bir meslek olarak görülen ralli fotoğrafçılığı sırasında Selden de 40 yılı aşkın bir sürede sadece üç kaza geçirdi, ikisi küçük, fakat biri çok ciddiydi. Ağustos ayında Almanya Rallisi’nde gidecek. Bu O’nun için 450’nci WRC rallisi ve kariyerinin son noktası olacak.

Açmaya hazırlandığı fotoğraf sergisi, bir ralli fotoğrafçısı olarak 45 yıllık bir rekor olacak. Sergide yer alacak olan unutamadığı 10 fotoğraf arasında Türkiye’de çektiği Petter Solberg’in Citroen C4 WRC ile fotoğrafı da var. 2010 Türkiye Rallisi İstanbul’da yapıldı ve tüm etapları gezdikten sonra bugün Loeb tepesi olarak anılan tepede karar kıldı. “Gördüğüm en büyük sıçramalardan biriydi” dedi ve ekledi; “Solberg’in zıplaması muhteşemdi, ama daha sonra bir Mitsubishi’de ile Ukraynalı bir sürücü daha yüksek zıpladı ve indiğinde arabadan bir ön tekerlek koptu.” | 21 Mart 2018 : 10.00

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top