C3 R5 tamam, Iriz R5 Temmuz’a ertelendi

Dünya Ralli Şampiyonası’nın ‘yeni’ savaşçıları parkurlara hazırlanıyor! Peugeot 208 T 16, Citroen DS3, Skoda Fabia ve Hyundai i20 ile Fiesta’dan sonra Citroen C3, homolog olan altıncı 6’ncı otomobil olurken, Proton’un Iriz R5’i için homologasyon Temmuz ayına ertelendi. Citroen Racing, altı aydan fazla süren geliştirmenin ardından C3’ün R5 versiyonunu homologe etti. C3 R5, onaylanacak olan 6’ncı model ve Citroen, ikinci bir R5 otomobiline sahip ilk üreticisi.

Citroen Racing Rekabet Direktörü Pierre Budar tarafından Eylül ayında açıklandığı üzere, C3 R5, Peugeot 208 T16’nın bir versiyonu olan önceki DS3 R3’ün aksine, bağımsız bir tasarıma sahip. Oreca ve Toyota Etios’lerdeki orijinal R4-Kit çalışmasının perde gerisindeki mühendis olan Olivier Maroselli tarafından yönetilen C3 R5 projesinde 20 mühendis çalıştı. Fransa ve İspanya’da 6000 kilometre test yapılırken, şimdiden C3 R5 için 20 kesin sipariş alındı.

Proton Iriz R5 otomobilinin homologasyonu ise Temmuz ayına ertelendi. Daha fazla test yaptıktan sonra spesifikasyonlara dahil etmek istedikleri bazı iyileştirmeler buldukları ve bu yüzden acele etmek yerine 1 Temmuz’a kadar beklemeye karar verildiği açıklandı. Geçtiğimiz hafta Malezya’daki ana fabrikada her şey yolunda gitti ve R5’in homologesi için geri sayım başlatıldı. Ancak, son durumda 1 Nisan’da Citroen C3 ve Proton Iriz aynı anda homologe olamayacağı kesinleşti. | 28 Mart 2018 : 23.15

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top