BOM sezon startını verdi!

Borusan Otomotiv İcra Kurulu Başkanı Hakan Tiftik

Ülkemizde motor sporlarının gelişimine ve Türkiye’nin yurt dışında tanıtımına katkıda bulunmak amacıyla Borusan Otomotiv tarafından kurulan Borusan Otomotiv Motorsport, 2018 sezon lansmanını 30 Mart Cuma günü gerçekleştirdi. Geride bıraktığı 10 yıllık süreçte 4 kıtada, 20 faklı ülkede, 32 farklı pist ve 311 farklı yarışta mücadele eden, 11 Türkiye Pist Pilotlar Şampiyonluğu, 4 takımlar şampiyonluğu, WTCC (Dünya Şampiyonası) Takımlar 5’nciliği, ETCC (Avrupa Kupası) pilotlar 2’nciliği ve İtalya SH Endurance Champions Cup pilotlar şampiyonluğu gibi sayısız başarıya imza atan Borusan Otomotiv Motorsport yeni sezona yeni hedeflerle hazırlanıyor.

BMW Studio’da düzenlenen ve takımın yeni sezon hedeflerinin açıklandığı basın lansmanı Borusan Otomotiv İcra Kurulu Başkanı Hakan Tiftik’in açılış konuşması ile başladı. Borusan Otomotiv Motorsport’un yeni sezonda gençlere yatırım yaparak Avrupa pistlerinde başarılarını sürdürmeyi hedeflediğini belirten Tiftik, 2018 sezonunda takımın yeni otomobili BMW GT4 ile GT4 European Series yarışlarını takip edecek sporcular Ali Türkkan ve Yağız Gedik’i sahneye davet ederek genç pilotlarını ve yeni otomobili tanıttı.

2018 sezonunda 5 farklı ülkede 13 marka 25 takım ve 45’den fazla otomobilin mücadele ettiği Avrupa’nın önemli yarış serilerinden birisi olan GT4 European Series yarışlarında genç pilotları ile başarı arayacak olan BOM aynı zamanda son üç sezonda olduğu gibi tecrübeli pilotları Levent Kocabıyık, Fatih Ayhan, Aytaç Biter, Kaan Gürgenç ve İbrahim Okyay ile yine Avrupa pistlerinde 24H Endurance Series’de start alarak son yıllardaki başarılarına ve şampiyonluklarına yenisini eklemek için mücadele edecekler. İlk yarışlarına 7-8 Nisan tarihlerinde Belçika Zolder pistinde çıkacak olan takım sezona iyi bir başlangıç yapmak için son testlerini 26 Mart’ta Körfez Yarış Pisti’nde tamamladı. | Bülten; Borusan Otomotiv Motorsport / Fotoğraflar; Aydın Hoşgör, Ralli Ajansı | 30 Mart 2018 : 17.00

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top