Adnan Ofluoğlu; “Kırcıali çok ciddi bir antrenman olacak”

2017 Türkiye Trial Takımlar Şampiyonu AVC-Osmanlı takımının başarılı pilotu Adnan Ofluoğlu, 15 Mart’ta Bulgaristan’ın Kırcı Ali bölgesinde yapılacak olan ‘hardtropy’ disiplini yarışa şampiyon aracı ‘Kutup Ayısı’ ile katılacak. Trial ile çok bağlantılı olan ve hardtropy diye tanımlanan yarışta tam 22 Türk ekibinin katılacak olmasını ülkemizdeki offroad sporunun gelişme seviyesini göstermesi açısından çok olumlu bulduğunu dile getiren Adnan Ofluoğlu, ilk gün 30 km, ikinci gün ise 50 km özel etap mesafesi olan yarışı, “bizim buradaki trial etapların mesafesi çok çok kısa” sözleriyle değerlendirdi.

Adnan Ofluoğlu, “yeni sezon açılmadan önce, iki sezon arası insanları bir rehavet gelebilir veya el melekeleri azalmış olabilir. Sezon açılmadan önce Kırcı Ali’deki yarış bizi sezona fiziki, bedeni olarak ve de araçlarımızdaki teknik eksiklikleri görmek adına çok ciddi ve zor bir antrenman olacak ve bu açıdan bizi sezona hazırlayacak bir yarış olarak bakıyorum.” Bu yarışın formatının Türkiye’ye de geleceğine işaret eden Adnan Ofluoğlu, yarışın 2018 sezonu için kendilerine iyi bir antrenman olacağını yineledi.

Kırcaali’ye 22 Türk ekibinin katılacak olmasını ‘hem iyi hem de kötü’ olarak değerlendiren Adnan Ofluoğlu, “İyi açıdan bakacak olursak, demek ki 22 Türk ekibi yurt dışında yarışmaya kendisini hazır hissediyor” dedi ve ekledi; “22 Türk ekibi, Türkiye’de böyle bir format olmadığı için yurt dışına gidiyor, bu açıdan bakarsak ta işin kötü tarafı”. Adnan Ofluoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü; “ama ben umut ediyorum ki, aynı format Türkiye’ye de gelecek. 22 Türk ekibi yurt dışına elbette başarı için gidecekler, ama şu an için Türk ekiplerinin yurt dışında kesin başarı alacağı konusunda iddialı değilim.”

Kırcaali’de podyuma çıkmanın bugün için kendisi açısından bir hayal olacağını söyleyen Adnan Ofluoğlu, “yarışı ortalarda bir yerlerde tamamlayabilirsek kendim açısından başarıya ulaşmış sayacağım. Sonuçta bizim için biraz da antrenman olacak. Yarışın formatı hem uzun hem de zorlu. 22 Türk yarışçının orada yarışma isteği ve yarışmaya hazır hissetmesi, Türkiye’de offroadun geliştiğini gösteriyor” diye konuştu.

Yabancı ekiplerin yarış aracı yapma koşullarının çok daha kolay olduğuna işaret eden Adnan Ofluoğlu, “onların araçları son 3-4 yıldır daha iyi. Malzeme, şanzıman, motor bulmak, teknik eleman ve ekipman ile yardımcı eleman ve aletleri de bulmak onlar için çok çok kolay. Bürokratik engelleri daha az, hem çok daha rahat araba imal edebiliyorlar, hem de istedikleri yerde istedikleri şekilde kullanabiliyorlar” dedi ve sözlerini şöyle tamamladı; “Biz ise, Türkiye’de kanunlara takılıp daha zor bürokratik şartlar altında arabalar yapabiliyoruz. Bu açıdan yabancıların podyum şansları daha çok ama ülkemizde yapılan 2’nci veya 3’ncü nesil araçlarla 2-3 seneye kalmaz podyuma kesinlikle çıkarız.”

Aydın Hoşgör | Ralli Ajansı, İstanbul | 2 Mart 2018 : 07.00

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top