100’ncü Golf GTI TCR

Volkswagen, Golf GTI TCR’in  100’ncü üretimini Wolfsburg’daki Autostadt’ta teslim etti. 100. Golf GTI TCR’nin şanslı sahibi, iki yıl önce teslim edilen Golf GTI TCR’nin ilk müşteri modelini de satın alan Almanya’nın Allgäu bölgesinden yarış ekibi sahibi Franz Engstler, Volkswagen Motorsport Direktörü Sven Smeets‘ten Autostadt’taki törende otomobilin sembolik anahtarını teslim aldı. “Golf GTI TCR Volkswagen müşteri spor programında muhteşem bir başarı hikayesi anlatıyor” dedi Sven Smeets, ve ekledi; “Tüm dünyada 15’ten fazla farklı yarış disiplininde yarışan Golf GTI TCR, şimdiden uluslararası bu şampiyonalardan 12’sinde başarıyı yakaladı. Şimdiye kadar iki yılda yüz model üretmek için tüm ekip olarak büyük bir çaba sarf ettik.”

Golf GTI TCR, Golf GTI üretim modeline dayanmakta. Motor kaputunun altında doğrudan yakıt enjeksiyonu ile tanıdık iki litrelik turbo motor, yarış versiyonunda 257 kW (350 hp) ve kabaca 420 Nm tork kadar üretiyor. Golf GTI TCR yarış versiyonu ile üretim modeli arasındaki en büyük fark, yaklaşık 15 santimetre genişliğindeki şasi ve ayarlanabilir arka alüminyum kanat. Yarış pisti için optimizasyonlar ayrıca bir aerodinamik ön ayırıcı içeriyor. Kafa koruyucuları, yarış güvenlik hücresi ve FIA ​​onaylı bir güvenli bir yarış koltuğu, sürücüler için maksimum güvenlik sağlamaya yardımcı olan özellikler arasında.

Golf GTI TCR, şimdiden dünyanın en başarılı otomobillerinden biri: Stefano Comini (2016) ve Jean-Karl Vernay (2017), TCR Asya’da daha fazla unvanla uluslararası TCR serilerinde Sürücüler Şampiyonasını kazandı. (2016 ve 2017) ve TCR Orta Doğu (2018) serileri. Volkswagen’ın 95.000 Euro artı KDV’den yarışı hazırladığı Golf GTI TCR, tüm TCR yarış arabalarından da ‘Yılın Modeli’ seçildi. TCR serisi 2015 yılında kuruldu ve şu anda 20’den fazla uluslararası ve ulusal seriden oluşmakta. Volkswagen Motorsport Media | 28 Mart 2018 : 23.45

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top