R5’in Asya Pasifik versiyonu

Yeni AP4 araç yönetmeliklerini benimseyen ilk ülke olan Yeni Zelanda, halen yarışmakta olan AP4 otomobil sayısı açısından da öncü durumda. Harry Bates’in Toyota Yaris’i, Adrian Coppin’in Peugeot 208’i, Glenn Inkster’ın Skoda Fabia’sı ve Andrew Hawkeswood’un Mazda 2’si buna birer örnek. AP4 kuralları, Asya Pasifik bölgesi için, FIA R5’leri maliyet açısından verimli bir şekilde geliştirdi. Amaç, MotorSport Yeni Zelanda (MSNZ) ile Avustralya Motor Sporları Konfederasyonu (CAMS) tarafından kontrol edilen ve yerel olarak tedarik edilmiş parçalar kullanılan yerel yarış araçlarının yapımını teşvik etmek.

Yönetmelikler, 1,6 litrelik turbo motoru şart koşuyor ancak geliştirme maliyeti nedeniyle başlangıçta iki litrelik motorların kullanılmasına izin verildi. Bu da Hayden Paddon’ın Hyundai’si ve Inkster’ın Skoda’sı da dahil olmak üzere bazı araçların AP4 + olarak sınıflandırıldığı anlamına geliyor. Inkster, “Birçok yönden Skoda, diğer AP4 otomobillerine çok benzemekte; bariz fark, Skoda Octavia RS de dahil olmak üzere birçok farklı VW grup otomobilinde kullanılan 1.8 litrelik bir turbo motor” diyor. Bir Sadev 6 vitesli şanzıman ile birleştiğinde, Skoda etkileyici bir makine.

Inkster’ın ilgisini çeken ayrıntılar ve daha küçük ürünler de var. “Otomobil için orijinal bir Skoda Motorsport gövde kiti satın alabilmenin yanı sıra kapılardaki karbon, çatı havalandırma deliği ve birkaç kit daha satın almakta da çok şanslıydık. Ön yan camlardaki fabrika pencere sürgüsü kadar basit bir şey bile güzel çalışıyor. Bu parçalardan yararlanmak ve AP4 kurallarını temel alabilmek gerçek bir artı oldu” dedi. Otomobilin büyük kısmı Force Motorsport’da yapıldı, ancak Inkster da tamamlama görevini üstlendi. “arabayı kendi başıma kabloladım. Bu sadece yapım maliyetini düşürmemize izin vermedi, aynı zamanda bir sorun olması durumunda kablo ve elektronik cihazları iyi bilmek çok güzel.”

Yerel Yeni Zelanda ve Avustralyalı işletmeler de otomobilin yapımında çok yardımcı oldu. Inkster, “Araba bir bütün olarak güzel ve düzenli. Açıkçası bizim Eco light renklerimiz Skoda fabrika renklerine çok yakın ve bu nedenle bu, hoş görünümlü bir ralli arabasıyla ise başlamak, neden bu kadar mutlu olduğumuzun nedeni. Elbette, arabalar iyi gitmezse bunların hepsi önemsiz olurdu, ancak Force Motorsport’taki bu yeni araçların şimdiye kadar çok iyi performans gösterdiğini düşünüyorum. Sonuçta, NZRC’nin bir parçası olmak harika hissettiriyor” dedi. Inkster, Skoda Fabia’dan sonra Lancer Evo 6 yaptı.

Skoda Fabia AP4 | Motor: VW grubu 1.8 litre turbo, şanzıman: 6 vitesli SADEV, diferansiyel: SADEV, direksiyon: Evo 10 direksiyon, frenler: Alcon, lastikler: 15” Speedline tekerlekler. | 7 Şubat 2018 : 9.50RallySport’un haberinin tamamı için burayı tıklayabilirsiniz.

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top