Neuville’den dikkat çekici bir zafer!

Dünya Ralli Şampiyonası’nın 2’nci randevusu olan İsveç Rallisi’nde, Hyundai Motorsport’un Belçikalı pilotu Thierry Neuville, ikinci gün 3’ncü etapta ele aldığı liderliği 19’ncu ve son etaba kadar koruyarak kariyeri için değerli bir zafer kazandı. İsveç’te son iki güne Hyundai’nin üç pilotunun da podyumda 1-2-3 olarak başlaması, Koreli fabrikanın sezonun tek kar rallisinde büyük ses getirebilecek bir zafer kazanacağı öngörüsüne yol açmıştı. Ancak, Citroen’in İrlandalı pilotlarından Breen 2’nci ayak 10’ncu etapta ele geçirdiği podyum 2’nciliğini rallinin finişine kadar korumayı başararak, ‘kırmızı’ kampta büyük bir coşku yaşattı.

Bu, Craig’in 2016’da Ralli Finlandiya’da 3’ncülükten sonra WRC’deki ikinci podyumu oldu ve Citroën WRT’de bu sezon için iyi bir başlangıç ​​yaptı. Breen, “İnanılmaz bir hafta sonu oldu. Geçmişte bu ralliden her zaman çok keyif aldım, ancak bu hafta sonu kendimin dahi şaşırdığımı söylemek zorundayım. Yarış boyunca herhangi bir hata yapmadım ama hızlı rallilerin benim için uygun olmadığını düşünüyordum, şimdi ise böyle görünmüyor. C3 WRC, İsveç’te mükemmeldi ve çocuklar bunun için çok çalıştılar” dedi.

Breen’in 8.5 saniye ardından 3’ncülüğe yerleşen Mikkselsen, takımı Hyundai’yi podyumda temsil etme başarısını korurken, hafta sonuna podyumda başlayan Paddon, 4’ncü start aldığı son etapta yerini Lappi’ye kaptırdı ve ralliyi 5’nci sırada tamamladı. İsveç Rallisi’nde işleri yolunda gitmeyenlerin başında son şampiyon Sebastien Ogier yer aldı. Fransız efsane, İsveç’teki 4 günlük mücadele süresince 10’nculuktan yukarı çıkamadı. Ralli sonunda toplamda 25 dakikalık gecikmesinin 4 dakika 10 saniyelik cezası ile birlikte, bir iki hata yaptığını da itiraf eden Ogier, Estonyalı rakibi Tanak’ın 5 dakika ardından 10’ncu sırada finiş gördü.

Citroen’in İrlandalı birinci pilotu Kris Mekee de son etapta yarışı bırakarak büyük hayal kırıklığı yaşadı. Meeke, “bizim için zor bir ralli oldu. Cuma günü güven bulmakta zorlandık. Cumartesi günü etaba ilk çıkanlardan biriydik. Yine de düşük hızla bir kar banketine vurup turboya zarar verdim. Sonrasında 10’nculuk için çok çalıştım, ama gerçekten şanssızdım” dedi. İsveç’te son etap aynı zamanda güç etabı olarak ilave puanlar kazandıran 9,5 km’lik Tosby’de en iyi zamanı yapan ve fazladan 3 puan daha elde eden Lappi, “Power Stage’i kazanmak çok güzel oldu. Takım adına da çok mutluyum: bu hafta sonu iyi bir sonuç aldık. Cuma günü olanlardan yana hayal kırıklığına uğramadım değil, ama burada hata yapmak çok kolay. Genel olarak, bütün ralli oldukça zorluydu. Şahsen böylesi bir hız beklemiyordum, bu yüzden önümüzdeki yıl buraya gelmeyi dört gözle bekliyorum” diye konuştu..

Lappi’nin takım arkadaşı Jari-Matti Latvala ise “benim için çok zor bir hafta sonu oldu” diyerek başladığı sözlerini şöyle tamamladı; “İlk gün yoğun kar yağışında çok fazla zaman kaybettik. Son gün değişiklikler yaptık ve durum değişti. Ekip çok iyi bir iş çıkardı ve araba çok iyi. Hem hızlı, hem de güvenilir ki bu çok önemli.” Ott Tänak için de zor bir hafta sonu oldu. Estonyalı, şunları söyledi; “ilk gün, kötü koşullarla karşılaştık ve çok fazla şey yapamadık. Cumartesi günü pozisyonumuz da, hızımız da biraz daha iyiydi. Şartlar lehimizde olduğunda daha iyi zamanlar edinebiliriz. Bu, Toyota Yaris WRC’deki çakıl tarzı bir kurulumla gerçekleştirdiğim ilk ralliydi ve çok şey öğrendim.” | 19 Şubat 2018 : 00.30

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top