İsveç’te shakedown’un en hızlısı Neuville

İsveç Rallisi‘nin bu akşamki seramonik startından önce shakedown etabında Hyundai pilotu Neuville 4.17.3lük zamanıyla ilk sırayı aldı. Citroen WRT ise shakedownda son bir kaç son düzeltme yapmanın fırsatını buldu. Mads Østberg, C3 WRC ile en hızlı ikinci isim olurken, Kris Meeke ile Craig Breen de etabı 4 ve 8’ncı sırada tamamladılar.  Bu sabah 6.86 kilometrelik etap Skalla çevresinde karla kaplı ve mükemmel yollar üzerinde gerçekleştirildi. Büyük kar banklarıyla kaplı olan etapta hafta sonu koşulacak olan etaplara nazaran biraz daha zıplamalı olmasına rağmen, tüm ekipler parkur koşullarından memnun kaldı.

Shakedown’da kullanılan lastikler rallinin kotası kapsamına girmediğinden, Citroën WRT ekipleri etabı beşer kez geçtiler. Son geçişlerinde ekibin çeşitli kurulum seçeneklerini gözden geçirmesi ve geçen hafta 4 gün boyunca ralli öncesi yapılan testlerin referansında çalışıldı. Mads Østberg, sabah erken saatlerde etabı daha fazla otomobil geçtiği için yoldaki kavramanın iyileştiği bir süreçte en hızlı ikinci zamanı yaptı; Kris Meeke ise son denemesinde 4’üncü en hızlı zamanı kaydetti. Shakedown’a takım arkadaşlarından biraz daha geç başlayan Craig Breen, son geçişinde aralarındaki farkı kapattı. İsveç Rallisi, bu akşam Karlstad’taki arenada 1.90 km uzunluğundaki seyirci süper özel etabı ile başlayacak. Ancak, ralli en uzun ayağı ile 140.1 km’lik etaplarla yarın İsveç ile Norveç arasında bölünmüş durumda başlayacak.

Kris Meeke, “Şımarmaya başlayınca kendimi pek güvende görmedim, ikinci geçişte daha rahat hissettim ve sonunda zamanım oldukça rekabetçi oldu. Geçen yıldan bu yana açıkça dersler aldım ve C3 WRC’yi geliştirdik. Ancak rakiplerimizin de geliştiğini biliyoruz. Bu yüzden ilk birkaç etap sürelerini beklemek ve nerede durduğumuzu görmek zorundayız, özellikle de yolun durumu pozisyonumuzu etkileyecek, ama her şekilde memnunuz. Benim için hedef, tutarlı olmaya devam etmek ve İsveç’ten puanla ayrılmak” derken, Mads Ostberg de “İyi bir gün oldu. Günün en iyi 2’nci hızlısı olmama şaşırdım, dürüst olmak gerekirse de test gününün yararlı olduğunu gösterdik. Setupları iyileştirmeyi başardım, bu yüzden bana daha uygun, ve ben hızla ilerlediğimizi görmekten memnunum. Bugün birkaç küçük şey denedik ve mümkün olan en iyi setup’ta karar kıldık. Umarım kar için doğru tahmin yapalım, çünkü kar yağar ise starttaki pozisyonum çok kötü olmamalı” dedi. | 15 Şubat 2018 : 22.00

     İsveç Rallisi Shakedown sonuçları

  1. Neuville / Gilsoul (Hyundai i20 WRC) 4:17.3
  2. Ostberg / Eriksen (Citroën C3 WRC) 4:17.6
  3. Ogier / Ingrassia (Ford Fiesta WRC) 4:18.1
  4. Meeke / Nagle (Citroën C3 WRC) 4:18.3
  5. Tänak / Jarveoja (Toyota Yaris WRC) 4:18.7
  6. Mikkelsen / Jaeger (Hyundai i20 WRC) 4:18.8
  7. Latvala / Anttila (Toyota Yaris WRC) 4:19.0
  8. Breen / Martin (Citroën C3 WRC) 4:19.1
  9. Suninen / Markkula (Ford Fiesta WRC) 4:19.2

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top