İMOK start aldı!

Geceye katılan üye ve sporcular toplu halde

Izmir’de yeni bir motorsporları kulübü, İMOK, (Izmir Motorsporları ve Otomobil Kulübü)  kamuoyu karşısına ilk kez çıktı ve faaliyetlerine resmen start verdi. İzmirli rallici Erkan Yanıkoğlu’nun liderliğinde ve Orçun Nural, Tezcan Başar, Mustafa Kurun, Haldun Karakoç, Nazmi Doruk ve Mert Erkekler’in kurucu üye olarak görev aldıkları İMOK, İzmir’de öncelikle bu yıl mahalli, önümüzdeki yıllarda ise Federasyon’dan gerekli onayları alınması halinde ulusal yarışlar düzenlemek ve İzmirli sporcular arasında sosyal bir iletişim kurma hedefleriyle yola çıktı.

Kulübün logosu

İzmirli aktif sporcular kadar spora küskün oldukları için parkurlardan uzak kaldıklarını iddia ettikleri eski sporcuları da yeniden spora geri kazandırmak adına iddialı bir de söylemde bulunan İmok’un kamuoyu karşısında ilk kez göründüğü toplantıya eski ve yeni pek çok Izmirli sporcu katıldı, görüşlerini paylaştı ve halen yarışmayan bir çok sporcu da destekledikleri kulübün yarışlarıyla parkurlara geri döneceklerini deklare ettiler. 17 yıllık kariyerine izleyen 15 yılda ara vererek spordan uzak kalan İzmirli eski rallicilerden Süleyman Atay da toplantısına katılarak destek verdiği İmok’un yarışlarına katılacağını söyleyerek gecenin öne çıkan önemli bir ismi oldu. Tırmanma ve pist yarışlarında aktif mücadele eden İzmirli sporcu Cem Yudulmaz da, İmok’a destek vererek yarışlarında start alacağını söyledi.

Erkan Yanıkoğlu

İzmir Konak’takı BestWest otelin restaurantında gerçekleştirilen tanıtım toplantısına İzmir’in aktif ve küskün sporcularının yanısıra şehrin diğer kulüplerinde görev yapmakta olan kimi yöneticiler de katılarak yeni oluşumu yakından ve ilgiyle takip ettiler. Misafirlerin İzmir’de serpiştiren yağmurun şehir trafiğine okumsuz etkisi nedeniyle otele ulaşmaları için geciken toplantı yarım saat rötarla ve saat 19’da başladı. Yeni kulübün kurucu üyelerinden Erkan Yanıkoğlu, evsahibi olarak karşıladığı misafirlere açış konuşmasını iki bölümde yaptı. Öncelikle kulübün kuruluş aşaması ve gelişmeleri hakkında detay bilgilendirme veren Erkan Yanıkoğlu, ‘kulüpte tek adam olmayacağını ve herkesin eşit söz sahibi olacağını vurguladığı konuşmasında, ardından kurucu üyelerden Orçun Nural’a söz verip mikrofonu kendisine bıraktı. Sporculuk kariyerinden detaylı bir kesit aktaran Orçun Nural “neden yeni bir kulüp kurma ihtiyacı duyduklarını ‘yarış yapmak ve yarışmak’ gerekçesi ile” açıkladı. Nural’ın konuşmasından sonra yeniden mikrofonu alan Erkan Yanıkoğlu bu kez de İmok’un vizyonu, misyonu, hedef ve beklentilerini detaylı açıkladı.

İmok kurucu üyeleri

Aydın Hosgör | Ralli Ajansı, İzmir | 21 Şubat 2018 : 23.00

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top