Flash | Pistte rallikros ‘joker’i!

Körfez yarış pistinde yapılan tek marka kış kupası yarışında, dünya rallikros şampiyonası (WRX) ile birlikte spor literatürümüze giren ‘joker’ uygulaması da pistlerimizde ilk kez uygulandı. Tek marka kupasının 2017’deki yarışlarında tüm sporcular toplu halde start alarak piste çıkarlarken, bu yıl ki uygulamada ise 4 ve 5’erli startlarla pistte mücadele eden sporcular, 5’er turdan oluşan her bir yarışlarında en az bir kez joker geçişi kullandılar. Joker geçişinin hangi turda olacağı sporcunun tercihine bırakılırken, hem 5 araçlık start ve hem de joker uygulaması pistlerdeki rekabete farklı bir soluk kazandırdı.

Joker uygulaması nedeniyle, Körfez Yarış Pisti’nin garajlar önündeki alan diğer trafiklere ve hatta medya dahil yaya kullanımına kapatılır iken, bu alanda yerleştirilen kukalar ve reklam bariyerleri ile geçişlerde slalom havası izlemi edinildi. Dünya rallikros şampiyonasındaki uygulamada ise, yine 5’er turluk mücadelelerde en az 1 kez joker geçişi uygulamasında kuka ve hız kesici bariyer uygulaması yapılmıyor.

Ancak Körfez pistinin garajlar önündeki alanda sürati kontrol altına almak adına uygulanan kukaların kimi sporcular tarafından önlerine katılarak sürüklendiği görüldü. Joker turunu kullanmamanın zaman cezası olarak değerlendirileceği brifingte yarışçılara anlatılmasına karşın, yarışlar sırasında joker turunu yapmayan kimse olmadığı için tablolara böylesi bir ceza yansıtılmadı. V1 Challenge 1’nci ve Kış Kupası 2’nci ayak yarışları ile tek marka özel kupa yarışı yarın (Pazar) Körfez Yarış Pisti’nde devam edecek.

Aydın Hoşgör | Ralli Ajansı, Körfez, 24 Şubat 2018 : 22.22

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top