Flash | İzmir’de yeni bir ‘kulüp’ daha kuruldu

İMOK’un kurucu başkanı Erkan Yanıkoğlu

İzmir’de yeni bir otomobil sporları kulübü kuruldu! Kısa adı İMOK, açılımı ise İzmir Motorsporları ve Otomobil Kulübü Derneği olan yeni oluşumun amaçları; mahalli ralli ve tırmanma organizasyonları düzenlemek, İzmirli sporcular olarak bir araya gelmek, bir arada olmak ve sosyal kulüp olarak sosyal faaliyetlerde bulunmak şeklinde açıklandı. 2 Şubat 2018 tarihinde resmen kurulan kulüp, lokal olarak ta Alsancak’ta bir yer kiraladı. Ajans, İMOK’un kurucu üyeleri olarak İzmirli aktif rallicilerden Erkan Yanıkoğlu ve Orçun Nural’ın dışında, İzmirli eski yarışçılardan Mustafa Kurun, İzmir’de otomobil sporlarında teknik kontrol sorumlusu olarak görev yapan Tezcan Başar, İzmir Pınarbaşı Pisti’nde uzun yıllar görev üstlenen Haldun Karakoç ve Mert Erkekler ile Nazmi Doruk isimlerine ulaştı.

İMOK’un kurucu başkanı olduğu öğrenilen Erkan Yanıkoğlu’nun Mart ayında yapılacağı açıklanan ilk genel kurulda başkanlık görevini işleri ve aktif sporculuğu gerekçesi ile üstlenmeyeceği belirtilirken, başkan adayı olarak daha çok Tezcan Başar’ın adı öne çıkarıldı. Yeni üyelerinin sporcu, işadamı ve üst düzey yöneticilerden olacağı belirtilen İMOK’un İzmirli yeni sporcularla tanışma ve kamuoyuna açıklama yapmak için 20 Şubat’ta Konak’taki Best Western Otel’de tanıtım toplantısı yapılacağı da açıklandı. İMOK’un 2018 sezonu ile ilgili olarak mahalli iki ralli ve mahalli bir tırmanma, önümüzdeki sezon ise federasyondan gerekli izinleri alması halinde ise ulusal yarış yapmayı planladığı öğrenildi.

İMOK, aktif ve pasif İzmir ve Ege bölgesinin 6’ncı kulübü olarak spor tarihimizde yerini almaya hazırlanırken, Ege’de halen aktif faaliyet gösteren Ege Otomobil Sporları Kulübü (EOSK) ulusal ralli ve tırmanma; Aydın Otomobil Sporları Kulübü (AYOSK) mahalli ralli, tırmanma, slalom ve rallikros; Ülkü Motorsporları Kulübü (ÜMK) ise ulusal ve mahalli pist yarışları yaparak şehir ve bölgede sporu temsillerini başarı ile sürdürüyorlar. İzmir’in ilk kulübü olan ve İzmir Pınarbaşı Pisti’ni uzun yıllardır işleten İzmir Otomobil Kulübü (İOK) ile yakın geçmişte kurulan ve mahalli ralli ve tırmanma yapan Batı Anadolu Motorsporları Kulübü (BMS) ise halen faaliyetlerini sona erdirmiş durumdalar. | 13 Şubat 2018 : 23.23

Aydın Hoşgör | Ralli Ajansı

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top