Fernando Alonso WEC’te!

Ekip, Le Meridien 24 Saat’te ve WEC Dünya Şampiyonalarında zafer hedefi ile 2018-19 sezonlarında 8 yarış için sürücülü hybrid yarışlarına katılacak. Toyota GAzoo Racing, 2017’de 9 yarıştan 5’ini kazanan 1000 beygir gücündeki TS050 Hibrit otomobil kullanacak. Hibrid teknolojinin geliştirilmesi, Toyota’nın daha iyi yol otomobilleri yapma konusundaki kararlılığı bir parçası olarak dayanıklı araç yarışlarına katılımı ayrılmaz bir unsuru olmaya devam ediyor. İki TS050 hybrid için takımların pilotları açıklanmaya başlandı. 7 Numaralı ekipte Mike Conway, Kamui Kobayashi ve José María López birlikte yarışacaklar.

8 Plakalı TS050 hibrit’te ise Sébastien Buemi ve Kazuki Nakajima’ya iki kez Formula 1 Dünya Şampiyonu Fernando Alonso katılacak. 36 yaşındaki Fernando, LMP1 yarışını Mayıs ayında Spa-Francorchamps’ta yapacak ve mevcut F1 rakvimi ve yükümlülükleri ile çelişmeyen 2018-19 sezonunun her yarışına katılacak. 2017’de Sébastien ve Kazuki ile birlikte beş yarış kazanan Anthony Davidson ile iki kez Le Mans zaferi olan Alex Wurz, 2016 yılında göreve başladığından beri önemli bir katkıda bulunduğu ekipte yer amaya devam edecek.

Toyota Motor Başkanı Akio Toyoda “sürücülerimiz ve ekip üyeleri, dayanıklılık yarışında şimdiye kadar öğrendiklerine Fernando’nun tecrübesinin de eklediklerinde Toyota Gazoo Racing’in ne kadar büyüyeceğini görmeyi sabırsızlıkla bekliyorum. Tüm ekip, büyüme fırsatı konusunda heyecanlı. Toyota GAzoo Racing, WEC dayanıklılık yarışlarının meydan okumasıyla ve bunların arasında Le Mans 24 Saat’in zorlu yollarında meydan okuyan yarışma sayesinde Fernando ile birlikte yarışmayı üstün kılmak için elinden gelenin en iyisini yapacak”dedi.

Takım Başkanı Hisatake Murata ise, “bu sezon WEC benzersiz olacak, çünkü Le Mans 24 Saat’in baskısına sahip. Hepimiz sabırsızlanıyoruz. İnanıyorum ki, derin bir gerçek gücü olan son derece güçlü bir sürücü grubumuz var. WEC’de bir çaylak olan Fernando, yılların tecrübesinden kazandığı hız ve tecrübeyi beraberinde getiriyor. Hepimiz onunla çalışmaktan heyecan duyuyoruz ancak dayanıklılık yarışması bir takım çalışması ve tüm sürücülerin çok yüksek bir seviyede performans gösterdiğini biliyoruz. Zor koşullarda profesyonel yaklaşımı nedeniyle Anthony’ye teşekkür etmek isterim; o bizim sürüş hattı güçlü bir parçası kalır ve o meşgul olacak bu sezon” diye konuştu.

Fernando Alonso de konu hakkında şöyle konuştu; “Le Mans 24 Saat’a ilk kez katılmaktan çok heyecanlıyım. Bu, uzun süredir yakından takip ettiğim bir yarış ve her zaman katılmak bende bir hırs nedeni. Dayanıklılık yarışları, tek kişilik yarışmacılara kıyasla farklı bir disiplin ve Daytona’da ilk tecrübemde çok beğendim. Hem çok tecrübeli dayanıklılık sürücüleri olan Sébastien ve Kazuki ile birlikte çalışmayı ve öğrenmeyi dört gözle bekliyorum. Benim için dik bir öğrenme eğrisi olacak, ancak bu zorluk için hazırım ve başlamak için sabırsızlanıyorum.” | 01.02.2018 : 16.00

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top