Dumas VW ile Pikes Peak’te

Volkswagen, ‘elektrikli yarış otomobili ile’ dünyanın en ünlü tırmanma yarışına katılmaya hazırlanıyor. Dünya Dayanıklılık (WEC) şampiyonu olan Fransız sporcu Romain Dumas, Colorado’da (ABD) üç kez ‘Bulutlara Karşı Yarış’ olarak ünlenen Pikes Pike’in 24 Haziran 2018 yapılacak olan yeni yarışında tamamen elektrikli yarış otomobilinin direksiyonunda olacak. Dünyanın en ünlü tırmanma yarışına ilk katılımından bu yana 30 yılı aşkın bir süre geçten Volkswagen, 2018 Pikes Peak tırmanma yarışı için önemli bir transfer yaptı. WEC’de 2016 yılında bir Porsche ile şampiyon olan Romain Dumas, “Pikes Peak tırmanma büyük bir yarış, çünkü her pilot için yalnız bir fırsat var” dedi.

“Volkswagen Motorsport’a gerçek bir inancım var. Takım çok iyi  motive ve pek çok durumda başarıya ulaşma yeteneğine sahip olduğunu gösteriyor” diyen Dumas‘ın Volkswagen ortak amacı, elektrikli yarış otomobilleri için yeni bir kariyer oluşturmak. Volkswagen Motorsport Direktörü Sven Smeets ise, “Romain, Pikes Peak’e şimdiye kadar girmiş en hızlı sürücülerden biri. Dahası, binlerce kilometrelik yarış prototipi ile tecrübesi var. Volkswagen, onu tamamen elektrikli bir yarış otomobili ile piyasaya sürdüğü için onu mükemmel bir sürücü yapıyor” dedi ve ekledi; “Pikes Peak’da hem hava hem de yol koşullarının daha sık değişebileceği de bir gerçek.”

Smeets, “Pikes Peak International Hill Climb’de elektrikli bir otomobil bulundurmanın büyük bir avantajı var: Güç, 20 kilometrelik parkur boyunca sabit kalıyor. Yanma motorlu araçlarda ince dağ havasında önemli miktarda güç kaybediliyor. Önceki karşılaşmalarımda onunla yaşamak zorundaydım. Dumas, ilk başta 2,862 metreden başlayıp son anda tam güçle finiş çizgisine ulaşabilmeyi dört gözle bekliyorum” diye konuştu.

Dünya Dayanıklılık Şampiyonasında (WEC) Porsche ekibi ile benzinli/elektrikli bir hibrid prototiple yarışan Dumas, 2016 yılında dünya şampiyonu oldu. Le Mans’ın efsanevi klasik yarışçısı olan Dumas, 24 saatlik yarışı da kazandı. Hırslı ve çok yönlü sporcu olan Dumas, Dakar Rallisi ve Dünya Ralli Şampiyonası yarışlarında etkileyici performanslar sergileyerek kendine bir yer edindi. Pikes Peak tırmanmaya hazırlanan ve elektrikli teknolojileri içeren üretim araçlarının lider üreticisi olma yolunda önemli bir adım atan Volkswagen 2025 yılına kadar 20’den fazla tüm elektrikli model sunmayı planlıyor. | 1 Şubat 2018 : 15.00

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top