Ayosk’un sezon galası yapıldı

Aydın Otomobil Sporları Kulübü (AYOSK) 2017 sezon gala gecesinde İzmirli sporcular bir araya geldiler. İzmir Kupası adı altında üç otokros ve bir tırmanma yarışından oluşan mahalli kupada podyum yapan sporcular, İzmir’in Karataş setindeki İzmir Gazeteciler Cemiyeti Lokali’nde düzenlenen galada kupalarını alkışlar altında aldılar. Aydın Otomobil Sporları Kulübü (AYOSK) Başkanı Bekir Kuvvet Erim’in programlı sağlık kontrolü nedeniyle İstanbul’da olmasından dolayı katılamadığı gecede, Ege Asal Metal’in sahibi İzmirli duayen rallici Mithat Diker ev sahibi olarak konuklarla yakından ilgilendi, plaket ve kupaları takdim etti.

Geceye İzmir’in yeni kurulan kulübü İMOK adına Erkan Yanıkoğlu da davetli olarak katıldı. Samimi bir ortamda ve sezon sohbetleri ile başlayan gecede önce plaketler dağıtıldı. Kupanın maddi ve manevi destekçisi Mithat Diker, kupa direktörü İksir Altıok 17 yaşındaki genç sporcu Cem Doğrular ve İzmir Gözetmenler Kurulu’na verilen plaketlerin ardından, İzmir’de otomobil sporlarının ilk temsilcilerinden merhum Salih Uluşahin adına şükran plaketi geceye katılan eşi Zeynep Uluşahin’e verildi.  Plaket töreninin tamamlanması ile birlikte sporcuların merakla bekledikleri kupa törenine geçildi.

6 Bayan sporcunun puan aldığı bayanlar kategorisinde sezonu eşit puanla tamamlayan Yonca Güngör ile Nevin Uçak bayanlar 3’ncülüğü kupalarını alırlarken, aynı puanla ve 3’ncülüğe ortak olan bir diğer bayan sporcu Bursalı Esmanur Gülbahar ise geceye katılamadığı için kupasının kendisine daha sonra ulaştırılacağı belirtildi. Bayanlarda Saadet Koçel 2’ncilik Alara Güceli ise 1’ncilik kupasını alkışlar eşliğinde aldılar. 4 Sporcunun yarıştığı Kategori 4’de Levent Şapçılar 1’ncilik, Bahadır Sevinç 2’ncilik kupasını alırlarken, 6 sporcunun rekabet ettiği kategori 3’de de sezonu eşit puanlarla tamamlayan Erdal Oral zaman farkıyla1’ncilik, Mustafa Sözkesen 2’ncilik, Mustafa Nazik ise 3’ncülük kupasının sahibi oldular.

Toplam 12 sporcunun mücadele ettiği Kategori 2’de, kupanın en genç sporcusu 17 yaşındaki Cem Doğrular, tecrübeli rakibinin 11 puan önünde 1’ncilik kupasını kaldırırken, Mustafa Kurun 2’nci, Bahadır Sevinç ise 3’ncülük kupasını alan isimler oldular. 14 Sporcunun rekabet sergiledikleri Kategori 1’de 1’nci olan Yüksel Duvarcı geceye katılamadığı için kupasını bir yakını teslim alırken, Bedri Kolsallayan 2’ncilik, Mithat Diker ise 3’ncülük kupalarını kaldırdılar. Kupa ve plaket alanların toplu fotoğraf çektirmelerinin ardından sona eren gece, yeni sezonda yeniden görüşmek temennileri ile noktalandı.

Aydın Hoşgör | Ralli Ajansı, İzmir | 22 Şubat 2018 : 11.11

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top